Međunarodni festival kave Zagreb Coffee Break održat će se 24. i 25. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonima 7 i 7A. Ovaj je festival nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje kave koji žele isprobati okuse iz cijeloga svijeta te se žele pobliže upoznati s brojnim domaćim i inozemnim proizvođačima i distributerima kave te popratne opreme.

Uz sajamski dio, na festivalu će se održati i brojne aktivnosti kao što su degustacije i prezentacije kava, radionice, predavanja, natjecanja i cupping. Festival će također imati i bogati popratni dio, sa službenim zabavama, štandovima hrane i dječjim kutkom za igru.

Zagreb Coffee Break organizira po prvi put međunarodno natjecanje barista, Zagreb Barista Showdown, na kojem će suditi iskusni međunarodni suci koji su se već okušali na najvećim svjetskim natjecanjima barista. Natjecanje će se odvijati u 4 discipline: Priprema savršenog espressa, Cupping, Priprema signature drinka, Priprema filter kave.

Ulaznice za festival će se moći kupiti na ulazu na festival, dok se u pretprodaji mogu kupiti u specialty coffee shopu Kavantura (Horvaćanska 23A).

Organizator festivala je Imperija kave, tvrtka specijalizirana za prodaju kave i opreme za kavu, kao i edukacije i konzultacije iz područja kave. Prvi Zagreb Coffee Break održan je u veljači 2018. godine u Muzeju Mimara te je tijekom dva dana napravljeno više od 6000 kava za posjetitelje iz 9 različitih zemalja.


Više informacija na:

Web: http://zagrebcoffeebreak.com/

Facebook: https://www.facebook.com/zagrebcoffeebreak/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/261777104762654/

Instagram: https://www.instagram.com/zagrebcoffeebreak/