Urbanovo je višeslojna manifestacija koja se svake godine održava tijekom svibnja, a sadržajno je podijeljen u tri dijela: Festival pušipela (sajam vina, vinarske i vinogradarske opreme), Dani otvorenih podruma, te blagdan Svetog Urbana uz Vinski bal. Zato, dojdite! Bude nam super!


Uz 16-godišnju tradiciju održavanja, Urbanovo predstavlja jednu od najvećih gospodarsko–turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske.

Centralni događaj je sada već 7. Festival pušipela koji će se održati od 15. do 17. svibnja 2015. u sportskoj dvorani u Štrigovi. Festival je kao sajam vinarske i vinogradarske opreme u široj regiji prepoznat kao izvrsna platforma za promociju kulture pijenja vina i međimurske autohtone sorte Pušipel.

 Urbanovo 2015. – Dani vina u Županiji Zrinskih! (Foto: Urbanovo) - 1 (Foto: )

Urbanovo 2015. – Dani vina u Županiji Zrinskih! (Foto: Urbanovo) – 1 (Foto: )

Dani otvorenih podruma održat će se 22. i 23. svibnja 2015. U tim danima svi gosti i posjetitelji Međimurske vinske ceste mogu uživati u 20-tak ugodno uređenih vinotočja i kušaonica ponajboljih međimurskih vinara.

Blagdan Sv. Urbana (zaštitnika vinara) obilježava se 30. i 31. svibnja 2015. uz Svetu misu nakon koje je organizirana vinska veselica s vinskim igrama i bogatim kulturno-zabavnim programom.

 Urbanovo 2015. – Dani vina u Županiji Zrinskih! (Foto: Urbanovo) - 8 (Foto: )

Urbanovo 2015. – Dani vina u Županiji Zrinskih! (Foto: Urbanovo) – 8 (Foto: )

Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom u kuriji Terbotz gdje ugledni gosti mogu uživati u kulinarskim i vinskim delicijama našeg kraja, a na balu se svečano i ceremonijalno otvara prva boca pušipela lanjske berbe. Riječ je o najbolje ocijenjenom pušipelu i za svakog vinara je čast da upravo njegov proizvod bude taj kojim će se označiti početak izlaska na tržište s ovom međimurskom autohtonom sortom vina.

Veselimo se ovogodišnjoj suradnji sa Zagrebačkom županijom i vinarima iz Villanya (MAĐ) te vjerujemo da će ona biti na obostranu korist i zadovoljstvo, a posjetiteljima Festivala pružiti nezaboravni užitak. Sve detalje o održavanju sajma potražite na ovom linku, a u videu pogledajte kakva je atmosfera bila prošle godine. Da, vidimo se!

– izvor: punkufer.hr