Kvalitetan naslonjač, dobra glazba i čaša viskija ponekad su sve što vam treba za uživanje. Sve to možete i bez da ostavite i zadnji novčić u trgovini – pogledajte izbor najboljih svjetskih viskija do 50 dolara, odnosno tristotinjak kuna!

S ovim viskijima nećete ući u minus, a ako ih ne možete pronaći na policama naših trgovina, uvijek postoji narudžba putem interneta!

The Glenlivet French Oak 12 YO

36$ se čini smiješno niskom cijenom za ovako dobar viski, a Glenlivet ga proizvodi već gotovo 200 godina. Poseban okus daje sandalovina pomiješana s vanilijom i metvicom, tako da za ovaj viski ide topla preporuka.

2

Top 5 viskija za savršen vikend bez glavobolje i praznih džepova! (Foto: Stockfood) – 1

Clenmorangie Original 10 YO
Clenmorangie je ime kome svaki početnik uživanja u viskiju može vjerovati. U ovoj boci osjeti se voće i začini – taman koliko treba. Sadrži i cvjetne arome, ali opet, ne previše. Uravnotežen i svjež, ovaj viski koji od 45$ zadovoljiti će ukuse kako početnika, tako i onih koji duže već uživaju u ovom piću.

Cutty Sark Prohibition Edition
Izbačen na osamdesetu godišnjicu ukidanja prohibicije, ovaj viski karakterizira jak okus, i potpuno crna boca s plutenim čepom. Za to zadovoljstvo, platit ćete 30$. I nećete požaliti.

3

Top 5 viskija za savršen vikend bez glavobolje i praznih džepova! (Foto: Stockfood) – 4

Johnnie Walker Double Black
Ako ćete neke nabrojane teže naći kod nas, za Johnnieja nema problema. Bocu ćete platiti oko 40$ a ovaj viski ima iznenađujuće puno voćnih okusa. Jabuka, naranča i ostalo voće jako se osjete, ali je opet omjer voća i ostalog pogođen, tako da si svakako priuštite bocu za neku svečanost. Primjerice, gledanje finala Lige prvaka s prijateljima?

Talisker 10 YO
Ne bojte se slatkog okusa, začinjenog crnim paprom i soli kada prinesete čašu ovog viskija svojim osjetilima. Težak je i jak, i idealno je u njemu uživati nakon bogate i obilne večere. To zadovoljstvo će vas koštati 50 američkih dolara.

– izvor: punkufer.hr