Povrće je stalno prisutno u svijetu alkoholnih pića. Pića poput viskija i votke često sadrže kukuruz, zajedno s žitaricama poput ječma i raži. No, možete li zamisliti kukuruz u primjerice, koktelima? Ipak, u zadnje vrijeme – i to se mijenja.


Kukuruz se sve češće počeo pojavljivati u koktelima i u drugim pićima. Vrlo je pitak, a kad ga u koktelima spojite s agavom – okus je i više nego čaroban.

 Kukuruz – novi dodatak koktelima! (Foto: Thinkstock) - 1 (Foto: )

Kukuruz – novi dodatak koktelima! (Foto: Thinkstock) – 1 (Foto: )

Ovaj trend stavljanja kukuruza najprije se proširio Amerikom, tako da je njujorški bar Cornelia u ponudu ubacio koktel čiji su sastojci među ostalim kukuruzni pire i nekoliko kapi ulja od bosiljka.

I drugi barovi diljem SAD-a uspješno eksperimentiraju s kukuruzom. Tako bar La Condesa u Teksasu nudi svježa zrna kukuruza u kombinaciji s umakom Habanero. Sve se to miješa s tekilom uz dodavanje đumbira, ananasa i limuna. Oni koji su probali tvrde kako je okus sada nešto posve drukčije.

 Kukuruz – novi dodatak koktelima! (Foto: Thinkstock) - 4 (Foto: )

Kukuruz – novi dodatak koktelima! (Foto: Thinkstock) – 4 (Foto: )

U svakom slučaju sezona kukuruza je pred vratima, tako da ako imate kakvu ideju, slobodno je pokušajte realizirati i uživajte u novim kukuruznim okusima. Možda se upravo vi obogatite na nekom novom koktelu, dobro zvuči, zar ne!

– izvor: punkufer.hr