1) Sushi by SOHO Sushi

Zagrepčanima i gostima metropole dobro poznat i omiljen Soho Sushi koji se nalazi u Palmotićevoj ulici u sklopu poznatog Good Food-a drugu godinu zaredom sudjeluje na Asian Street Food Festivalu i donosi svoje ručno rađene sushi rolice. Za njih je sushi delikatan ples između vještine i preciznosti u kojem svaka rolica postaje umjetničko djelo. U ponudi imaju 6 vrsta Uramakija (Ebi Original, Tiger, Philadelphia, Chicken Teriyaki, Soho Spicy Tuna, Aloha Soho Uramaki), 2 vrste Pokea ( Salmon in Green, Spicy Chicken), Premium Tempura Shrimp – 5kom + umak, te 4 vrste Mochi sladoleda ( Mango, Chocolate, Pistachio, Coconut)

2) Tuna&Bar by Picnic

U suradnji sa tvrtkom Pelagos, ekipa iz dobro nam poznatog zadarskog Picnica je iznimno sretna da su uspjeli osigurati prisutnost plavoperajne jadranske tune na ovogodišnjem Asian Street Food Festivalu. “Cilj nam je predstaviti vrhunsku namirnicu iz našeg Jadrana, kroz formate jela inspirirane azijskim štihom”, kažu iz Zadrani koji od ove prvoklasne namirnice spremaju dva jela: Tuna katsu sando – tuna steak u panko mrvicama, azijska salatica, teriyaki mayo i sezam, posluženi u brioche kruhu koji za njih kreira Kroštula i Boogie Lab. Zatim Tuna tartar sando – tartar od tune sa pastom od fermentirane soje, poke umakom, teriyaki mayo i sezam, također posluženi u brioche kruhu Kroštule i Boogie Laba.

Picnic kontinuirano promovira politiku dostupne kvalitete, pa tako jela sa jadranskom plavoperajnom tunom stoje svega 8,5 €.  Uz ovogodišnje delicije od tune, u ponudi imaju i batat krumpiriće koji su postali njihov zaštitni znak,  a od ponude pića ovog proljeća Picnic predstavlja Matcha Mojito stvoren u suradnji s Materiom, te Roza, proljetni koktel na bazi gina, jagoda i Degarra rose vina. Osvježavajuće piće koje majstor okusa Ivan Karačić (kreativac koji stoji iza megapopularnog Panetonne koktela na Adventu) radi iz više koraka. Maceriranjem proljetnih jagoda u alkoholnoj bazi, obogaćuje okus i arome. Nakon maceracije, sve sastojke koktela po definiranim količinama, kuha u vakumu sous vide tehnikom, 2 sata na 55 celzijevih stupnjeva. Nakon niti dva dana procesa, koktel je spreman za uživanje, idealan za vrućine, osvježavajuć i pitak.

3) ZU KU JI Ramen House

S veseljem se premijerno na Asian Street Food Festivalu ove godine predstavlja ZU KU JI Ramen house koji je osnovan sa željom da obogati ponudu ramena u Zagrebu. Predstavlja 3 vrste ramena, od kojih je svaki kompleksan na svoj način, te specifičan za određenu regiju Japana. To su: Tonkotsu Hakata, Shoyu i Miso Chicken rameni, cijena im je 15 €.

Tonkotsu Hakata Ramen je relativno nova vrsta ramena, najpopularnija u južnom i zapadnom Japanu, pogovoto u Fukuoki odakle i potječe. Poznat je i pod imenom Hakata ramen, prema okrugu gdje je kreiran, a specifičan je po dugotrajnom procesu kuhanja svinjskih kostiju između 12 i 16sati kako bi se dobio bogat i kremast okus. Shoyu Ramen je najpopularniji u sjevernom i istočnom Japanu, pogotovo u Tokiju gdje je i nastao. Shoyu ramen znači da je napravljen kuhanjem soya umaka, te ima slaniji i pikantniji okus. Miso Chicken Ramen potječe iz Sapporo područja regije Hokkaido, a nazvan je po glavnom sastojku. Ovaj ramen karakterizira jak i bogat okus. Također, u suradnji s jednim od najboljih koktel barova u Hrvatskoj – Peaches & Cream – kreirani su kokteli koji su u svakodnevnoj ponudi tijekom Asian SFF-a na ZUKUJI Ramen house kućici.

4) Gyoza bar by Purple Monkey

Nakon što je prošle godine osvojio posjetitelje prvog, Purple Monkey se vratio i na drugi po redu Asian Street Food Festival gdje iznova posjetitelje svojim jelima i okusima odvodi daleke krajeve. Filozofija njihove gastro destinacije u Tomašićevoj su izbalansirana jela inspirirana originalnim azijskim okusima i načinima pripreme, ali zapakirana u potpuno novom ruhu. “Kina se spaja s Tajlandom i Vijetnamom u našim tanjurima”, ističu. Na Asian Street Food Festivalu u ponudi imaju imati 4 vrste gyoza: Chicken, Pork, Duck i Vegetable, ( menu od 6 komada,  menu od 12 komada i menu od 24 komada), zatim 3 vrste umaka (gyoza, soya, sweet chilli), te 4 vrste Mochi sladoleda ( Mango, Chocolate, Pistachio, Coconut)

5) Pad Thai by Thai Thai

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, na Asian SFF vratio se i ovaj tajlandski street food restoran koji na čak dvije lokacije u Zagrebu nudi autentične tajlandske okuse. Na ovogodišnjem izdanju ASFF-a u fokusu im je Pad Thai Chicken, omiljeno jelo s prženim rezancima koje savršeno uravnotežuje pikantne okuse s daškom slatkoće. Zatim tu je Som Tum Papaya salata s prženim pilećim krilcima koja je primamljiva mješavina hrskavog povrća: zelene papaje, mrkve, korabice, svježeg krastavca, pikantnog ribljeg umaka i savršene note čilija. Uparen sa sočnim prženim pilećim krilcima, Som Tum je kulinarski sklad hrskave svježine i sočnog zadovoljstva koji obećava simfoniju okusa sa svakim zalogajem. Za vegetarijance su spremili domaće ručno rađene proljetne rolice u kojima nježno umotan u lagano, hrskavo tijesto, svaki zalogaj otkriva simfoniju svježeg povrća i aromatičnog bilja. Njihov pak slatko ljuti umak donosi eksploziju okusa koja će vas odvesti na užurbane ulice jugoistočne Azije. Bilo kao međuobrok ili obrok, ove proljetne rolice su prekrasno kulinarsko putovanje koje ne želite propustiti. Za slatki kraj tu je Mango fruit salad + sticky rice – ovaj klasični tajlandski desert sadrži slatke kriške manga, jagoda i borovnica na sloju tople, ljepljive riže prožete kremastim kokosovim mlijekom.

6) Asian Burger by Mate Janković

Svima omiljeni burgeri chefa Mate Jankovića ovaj put su isklučivo inpirirani Azijom! Na Asian Street Food Festival su stigli: Katsu Curry Burger ( burger pecivo, panirani pileći odrezak u panko mrvicama, coleslaw, tonkatsu svježi krastavac i mango curry umak), zatim Shitake Umami Burger ( brioche pecivo, junetina , shitake gljive, kineski kupus i wasabi mayo), te već slavni Spicy Korean Burger ( brioche pecivo, junetina, pečeno carsko meso, kimchi, kineski kupus i gochujang mayo). Pratit će ih Sweet Potato Nori (batat i nori mayo).

7) Bao Buns by Jellyfish in space

Prošle su godine oduševili posjetitelje Asian SFF-a svojim jedinstvenim sushi rolicama i koktelima, a ove godine su fokusirani na bao bunse! A kad se zna da je ovoj ekipi, koja Street Food & Cocktail Barom u Martićevoj redovito izaziva ovacije zagrebačke gastro i barske scene, glavna deviza “Spajamo nespojivo” – jedva smo čekali kušati njihove ovogodišnje rapsodije okusa. U ponudi imaju: Bao Buns Pork – parena peciva sa sporo pečenom trganom svinjetinom, kupusom u umaku od vrhnja i majoneze, te ukiseljenom mrkvom u soji. U stopu ih slijede Bao Buns Salmon – gdje parena peciva grle kimchi, spicy mayo, losos, togarashi, tobikko i krastavce.

Nude i Futomaki Surimi, Uramaki Crispy losos, te kozice u tempuri, kao i tri tematska koktela: Mango Tiki, Tropical Heaven i Jelly Lagoon, sva tri s naglaskom na voćnim notama, savršeni za proljeće i ljeto.

8) Korean Hot Dog by K Dogs

Nakon iznimnog uspjeha na prvom izdanju Asian SFF-a, K Dogs kućica i ove godine nudi autentični korejski hot dog. Ovo jelo je slasno, izvana hrskavo, a ujedno i kremasto iznutra, malo ljutkasto (ako želite). Nude četiri okusa: klasični s hrenovkom, Half&Half – kombinaciju hrenovke i mozzarelle, zatim Mozza  – samo s mozzarellom te Cheese Lover koji ima punjenje od kombinacije topljenog cheddara i mozzarelle, a svi imaju ultra hrskavi omotač.

9) Curry House by Tuk Tuk Express

Ovo je premijerno sudjelovanje na Asian Street Food Festivalu ovog malog panazijskog restorana koji se smjestio na vrhu Tkalčićeve ulice u Zagrebu gdje osvaja srca posjetitelja raznolikošću i autentičnim okusima. U ponudi ima azijske specijalitete od Koreje do Tajlanda i Malezije, a sjajnim kombinacijama autentičnih začina i domaćih namirnica uvodi goste u svijet nevjerojatnih okusa. Dok njihova hrana teži tradicionalnom izričaju, svako jelo nosi i malu dozu modernog.

Na Asian Street Food Festivalu nude Tikka Masala Rice Bowl – okusima bogato i aromatično jelo s mekanom piletinom serviranom na parenoj riži, uz pratnju kremastog tikka masala umaka i dodatak svježeg  korijandera. Zatim tu je Honey Chilli Chicken – neodoljivo jelo s hrskavom piletinom s chillijem i medom, serviranom na parenoj riži, poprskano domaćim slatko-ljutim umakom od meda i chillyja te ukrašeno nasjeckanjim mladim lukom za dodatni okus i teksturu. Imaju i Korean Fried Chicken – hrskavu i okusima bogatu prženu piletinu obavijenu u domaći slatko-ljuti umak te posipanu sjemenkama sezama. Na kućici Curry House by Tuk Tuk Express mogu se kušati i šarene domaće limunade: Blue Lagoon, Mango limunada i Raspberry limunada.

10) Gingle Bells: signature kokteli, Yuzu Gin, Yuzu Spritz i Yuzu Mojito…

11)  Central Bar: Staropramen, GRIF, vina, pjenušci, bubble tea, sake, Crobucha kombucha…