U organizaciji udruge “Pivari Grada Zagreba”, u subotu 1. lipnja 2024. u prostorima Zmajske pivovare održava se 11. hrvatsko homebrew prvenstvo!

U Gradu Zagrebu, ali i okolici, gotovo da nema tog kućnog pivara, pivskog suca, kušačapiva ili pivopije koji se ne sjeća legendarnih hrvatskih homebrew prvenstava, najprije u genijalnom Magic Beer Roomu, nakon čega se tradicija s jednakim uspjehom nastavila u Zmajskoj, gdje se ove godine i vraća, prve subote u lipnju u najbogatijem izdanju do sada!

Karta za festival povodom hrvatskog homebrew prvenstva u pretprodaji košta 20 €, nakon čega će koštati 25€, stoga svoju kartu nabavite što prije! U cijenu je uključena degustacijska čaša i narukvica koja omogućava neograničenu konzumaciju svih ponuđenih piva na festivalu, a procjenjuje se da će se moći kušati više od 80 različitih vrsta piva.

Za hranu na festivalu pobrinut će se BBQ Hot Yard, koji osim što Vole ljuto, a bogme vole i pivo, vrhunski znaju s roštiljem (hrana nije uključena u cijenu ulaznice). Osim toga, Dr. Pigley će svim posjetiteljima darovati vrećicu čvaraka, koji će se potom moći još i kupiti po promotivnim cijenama!

Vrhunac je festivala, koji jedva čekaju pivari, natjecatelji i suci, ali, zbog revijalnog tona i napete atmosfere, i svi ostali posjetitelji, dodjela nagrada hrvatskog homebrewprvenstva i proglašenja Best of Show (BOS) piva, tijekom koje će na pozornicu stupiti neka od najvećih imena hrvatskog, ali i regionalnog i europskog pivarstva. Do tada će popratni program sadržavati nastup DJ-a te pivske igre poput natjecanja u ispijanju piva te pivskog kviza koji organizira Šankatak. Tko želi naučiti više o pivu, moći će na štandu kupiti knjigu U početku bijaše pivo Dalibora Antunovića.

Naposljetku, ako ste kućni pivari, prijavite svoje pivske uratke ili donirajte keg (donacija kega piva jamči Vam besplatan ulaz na festival), a ukoliko ste završili BJCP školu za pivskog suca, prijavite se za suđenje na prvenstvu (više detalja na stranicama Udruge pivara Grada Zagreba).

Svim natjecateljima želimo puno sreće, sucima puno koncentracije, a posjetiteljima dobru zabavu i vidimo se u Zmajskoj!

Za sve ostale detalje o festivalu i natjecanju posjetite:

XI. Hrvatsko Homebrew Prvenstvo