Obitelj Terzolo iz Nove Vasi kraj Poreča tri je puta proglašavana šampionom Vinistre u klasi najbolje ocijenjenih mladih malvazija, dok je na Vinistri 2013. postala i šampionom u kategoriji najbolje ocijenjenih mladih terana. U utorak 16. lipnja u 20:30 sati, u coffee, food & wine baru Pod Zidom upoznajte svu širinu njihovog sjajnog opusa!


Mladi vinar Terzolo na ovu degustaciju u ugodan prostor Pod Zidom donosi svoju Malvaziju Istarsku 2014., Rosé 2014., Merlot 2012., Teran 2013. i Muškat žuti 2013.

 Savršen vinski predah: Terzolo u Zagrebu! (Foto: Pod Zidom coffee, food & wine bar & Terzolo) - 1 (Foto: )

Savršen vinski predah: Terzolo u Zagrebu! (Foto: Pod Zidom coffee, food & wine bar & Terzolo) – 1 (Foto: )

Obitelj Terzolo inače posjeduje 6 hektara vinograda na crvenoj zemlji na zapadno-istarskom vinogorju. Uz vrhunska vina obitelj se bavi i proizvodnjom meda, kao i maslinovim uljima, pa će nam tako na vinsku degustaciju donijeti na kušanje svoje ekstra djevičansko maslinovo ulje od sorti lecino i pendolino.

Uz mladu Malvaziju Istarsku 2014. chef Nikola Bilandžija pripremit će  sporo pečen svinjski vrat s korijandrom, komoračem i gorušicom na tostu od focaccie s coleslaw salatom, a sve preliveno maslinovim uljem Terzolo.

 Savršen vinski predah: Terzolo u Zagrebu! (Foto: Pod Zidom coffee, food & wine bar & Terzolo) - 6 (Foto: )

Savršen vinski predah: Terzolo u Zagrebu! (Foto: Pod Zidom coffee, food & wine bar & Terzolo) – 6 (Foto: )

Uz Rosé 2013. dolazi cous cous salata s povrćem na bruschetti, dok će se uz Merlot 2012. kušati basa s pršutom i vlascem, tost i maslinovo ulje Terzolo. Goveđi carpaccio s rikolom, acetom s tartufima i Grana Padano sirom sljubit će se uz Terzolo Teran 2013.

I za kraj, tu je Muškat žuti 2013. i osvježavajuća voćna salatica prelivena medom obitelji Terzolo.

 Savršen vinski predah: Terzolo u Zagrebu! (Foto: Pod Zidom coffee, food & wine bar & Terzolo) - 7 (Foto: )

Savršen vinski predah: Terzolo u Zagrebu! (Foto: Pod Zidom coffee, food & wine bar & Terzolo) – 7 (Foto: )

Stoga, ne propustite dašak Istre u srcu Zagreba, dođite probati terzolo Pod Zidom u utorak 16. lipnja u 20:30 sati Cijena degustacije je 130 kn, a predbilježiti se možete na broj telefona 098 669 690, ili na mail info@podzidom.hr. Punkufer ne propušta takve prilike – vidimo se!

– izvor: punkufer.hr