Gochujang je omiljena korejska pasta od čilija koja se poslužuje kao umak, ali i dodatak jelima zbog savršenog spoja slatkih, slanih i pikantnih nota…

Piletina gochujang s mlaćenicom senzacionalno je jelo puno okusa koje lako možete pripremiti kod kuće. Gochujang je omiljena korejska pasta od čilija koja se poslužuje kao umak, ali i dodatak jelima zbog savršenog spoja slatkih, slanih i pikantnih nota.

Kupiti je možete u nekoj od trgovina s etničkim namirnicama, a ako je ne možete naći, kao zamjena može poslužiti i nešto dostupnija sriracha, samo valja imati na umu da je pikantnija od korejskog umaka, zbog čega smanjite količinu ako ne volite ljuto.

Sastojci za korejsku piletinu:

  • 1 kg piletine (krila, batak, zabatak)
  • 3,5 dl šalice mlaćenice
  • 300 ml gochujanga

Priprema:

  1. Pomiješajte piletinu, mlaćenicu i gochujang u plastičnoj vrećici. Začinite solju i paprom, po ukusu. Stisnite da se sjedini i stavite u hladnjak na dva do četiri sata.
  2. Desetak minuta prije pečenja izvadite meso iz hladnjaka. Ispecite meso na roštilju ili u tavi pa ga poslužite s omiljenim prilogom.

izvor: punkufer