Iako zvuči kao englesko ime, Roby Marton je rođen u Trevisu i prije godinu i pol počeo je proizvoditi vlastiti gin, koji malo pomalo, postaje popularan po cijelom svijetu.

logo_n

Roby Marton logo

Opće poznato je da je gin englesko piće, ali Roby Marton prkosi sa proizvodom visoke kvalitete. Destilira se u Bassano del Grappa (provincija Vicenza) po tradicionalnim metodama ali i sa par novih, inovativnih metoda koje razlikuju ovaj proizvod od konkurencije.  Roby Marton kaže da on sam nadzire proces destilacije i da se ponekad dogodi da ako je serija đumbira jača da je i piće drugačije boje. I zbog toga je svaka od 12.000 boca koliko se godišnje proizvede, jedinstvena. Izvozna kvota ovog gina je oko 30% i to uglavnom u Njemačku, Hrvatsku, Španjolsku, Sloveniju i, što je dosta neobično, u Škotsku gdje je gin institucija i nacionalno piće.

Ali to nije sve, Roby Marton je objavio da izdaje novi gin po visokoj cijeni (0,5l po cijeni od 60€) sa dodatkom vrlo rijetkog tropskog začina. Ime ovog gina, čak i tropskog začina, je dobro čuvana tajna i čeka se da se odobri patent što ljubitelji pića sa nestrpljenjem očekuju!