Roby Marton
Iako zvuči kao englesko ime, Roby Marton je rođen u Trevisu i prije godinu i pol počeo je proizvoditi vlastiti gin, koji malo pomalo, postaje popularan po cijelom svijetu.
Opće poznato je da je gin englesko piće, ali Roby Marton prkosi sa proizvodom visoke kvalitete. Destilira se u Bassano del Grappa (provincija Vicenza) po tradicionalnim metodama ali i sa par novih, inovativnih metoda koje razlikuju ovaj proizvod od konkurencije. Roby Marton kaže da on sam nadzire proces destilacije i da se ponekad dogodi da ako je serija đumbira jača da je i piće drugačije boje. I zbog toga je svaka od 12.000 boca koliko se godišnje proizvede, jedinstvena. Izvozna kvota ovog gina je oko 30% i to uglavnom u Njemačku, Hrvatsku, Španjolsku, Sloveniju i, što je dosta neobično, u Škotsku gdje je gin institucija i nacionalno piće.
Ali to nije sve, Roby Marton je objavio da izdaje novi gin po visokoj cijeni (0,5l po cijeni od 60€) sa dodatkom vrlo rijetkog tropskog začina. Ime ovog gina, čak i tropskog začina, je dobro čuvana tajna i čeka se da se odobri patent što ljubitelji pića sa nestrpljenjem očekuju!