SVI VEĆ ZNAJU ZA RED BULL SOAPBOX, UTRKU VOZILA IZ KUĆNE RADINOSTI!


Potpuno nemotorizirano natjecanje ponovno dolazi u Zagreb nakon osam godina.

Još od 2011. godine, Hrvatska nije bila svjedokom Red Bull Soapbox utrke, natjecanja potaknutog nevjerojatnom kreativnošću. Otkad je prije osam godina Red Bull Soapbox posjetio zagrebački Tuškanac, mnogi su se pitali kad će otkačeni spust ponovno stići u Hrvatsku, a odgovor na to pitanje konačno je tu – 14. rujna 2019.

Red Bull Soapbox je utrka za vozače amatere u ručno izrađenim vozilima. Vozači amateri sjest će za upravljače svojih vozila pogonjenih samo čistom hrabrošću, silom gravitacije i možda malo Red Bullom. Zadatak je spustiti se stazom do cilja što prije i s jurilicom u jednom komadu.

Prijave na Red Bull Soapbox utrku su završile, a između stotina pristiglih skica, stručni žiri odabrat će njih 48, dok će još dvije skice biti odabrane putem glasanja na društvenim mrežama. Tako će 50 timova u otkačenim jurilicama pojuriti niz stazu do zabave u centru Zagreba.


Juraj Šebalj i Mario Petreković te član iznenađenja činit će stručni žiri za odabir vozila.

Timovi se na utrci ocjenjuju na temelju tri kriterija: kreativnost, izvedba na startu i brzina spusta, dok se skice timova ocjenjuju prema kriterijima: genijalnost, inovativnost i poštivanje tehničkih specifikacija za sigurnost izrade vozila.

Imena timova čije će skice postati živopisne kreacije na kotačima bit će objavljena 17.  lipnja 2019. na stranici www.redbull.hr


Red Bull daje ti kriiiiila…!

Po završetku izrade jurilica i uoči utrke, timovi će izložiti svoja vozila. Izložba vozila održat će se u Zagrebu dan prije natjecanja.

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna 2019.

Ulaz na utrku je besplatan, a točna lokacija bit će objavljena uskoro.

Vidimo se na utrci!