Koktel bez mixera (dodatka) je kao pizza bez sira, kao Tom bez Jerryja, čevapi bez luka…jednostavno ne ide! Osim ako ste The Godfather, u tom slučaju ova pravila ne vrijede…


Zanimljiva kombinacija škotskog whiskeya i amaretta, ovaj koktel je jednom bio iznimno popularan ali čini se da je polagano pao u zaborav nakon 1970.-tih. Da li se možda nazire “povrat” tog nekad omiljenog pića?

Ako pitate ljude u DiSaronno, dat će vam vrlo uvjerljiv, ali nepotvrđen odgovor. Oni vjeruju da je ovaj koktel bilo omiljeno piće Marlon Branda, tko je naravno, glumio Vita Corleone u filmovima istog naziva. Piće nisu proizveli ljudi u DiSaronnu kao i što nitko nije siguran tko je prvi došao na ideju o ovoj kombinaciji.

Druga teorija kaže da je koktel napravio 1950.-tih barmen Donato Antone. Također tvrdi da je izumio i druge poznate koktele kao što su Harvey Wallbanger, White Russian , Rusty Nail i Kamikaze.


Godfather koktel

Kako svatko traži svojih 5 minuta slave, veze glumca i mafije stvorile su odličan tematski koktel tako da je Godfather našao svoje mjesto u Hollywoodu 70.-tih.

Slatka, orašasta tekstura amaretta pomaže ublažiti okus whiskey kada se natoči preko kocke leda i odličan je izbor za koktel poslije večere.

Živjeli!