Možete ga piti samostalno, začiniti blagdanske kolače ili se okušati u slaganju zimskih koktela. Otkrivamo recept za Limonce Spritz i Hot Millie!

Uskoro nam se bliži najglamuroznije doba godine i kreće sezona partyja, domjenaka i raznoraznih evenata. Nadolazeći period rezerviran je za efektne odjevne kombinacije, druženje s najmilijima, uživanje u ukusnim gastronomskim specijalitetima i kapljici omiljenog pića.

Police trgovina već se polako pune blagdanskim asortimanom home dekora i pristižu nam glamurozne odjevne kolekcije, dok mi razmišljamo o potencijalnim destinacijama za zimski odmor i tragamo za receptima koji će upotpuniti naš blagdanski stol i unijeti raskoš i toplinu u naš dom. Preostaje nam još nekoliko dana do početka adventskog perioda, a mi s uzbuđenjem iščekujemo prve taktove božićnih pjesama s omiljene radio stanice.

Kao budući domaćini mnogih okupljanja krenuli smo u potragu za novitetima i receptima kojima ćemo oplemeniti našu blagdansku trpezu i oduševiti sve goste. Uz suhe božićne kolače, kremasta remek djela i druge delicije, posebnu pažnju posvećujemo odabiru pića. Svako je jelo bolje nakon aperitiva i svaki je party bolji uz kapljicu čarobne tekućine – to je nepisano pravilo. Kako bismo začinili i proširili ponudu pića i našim gostima ponudili nešto neočekivano zavirili smo unutar Stock asortimana i pronašli favorita za nadolazeću festive sezonu.

LIMONCE – adut blagdanskih delicija

Limoncello je tradicionalni talijanski liker za koji, gotovo svaka obitelj ima svoju recepturu. Radi svog osvježavajućeg okusa, citrusnih nota i divne arome limuna odličan je izbor u jesenskim i zimskim mjesecima.

Na stoljetnoj tradiciji priprave ovog izvrsnog likera i tajnoj recepturi Stock je prije više od 35 godina proizveo svoj Limonce i stekao veliku popularnost u Italiji, ali i mnogim zemljama svijeta. Limonce je proizveden od pažljivo odabranih, najboljih sicilijanskih limuna, sadrži visoku koncentraciju kore limuna i ne sadrži umjetne boje i arome.

Tradicionalni Limonce odličan je izbor za  one koji vole čist i ugodan okus limuna, a možete ga koristiti i kao sastojak koji će vašim blagdanskim kolačima dati mali twist dostojan vrhunskih slastičarnica.

Iako smo nekada koktele pili isključivo u ljetnim mjesecima, unazad nekoliko godina visoko kotiraju na našem popisu omiljenih pića za odrasle u zimskim mjesecima. Uz gin i šampanjac pariraju im na vrhu ljestvice, samo u nešto drugačijem, zimskom izdanju.

Kako bi proširili svoju ponudu koktela i izmamili osmijeh na lice vaših gostiju, u nastavku donosimo dva must-have recepta s Limonce-om koja morate isprobati!

LIMONCE SPRITZ

Sastojci:
40 ml LIMONCE
100 ml Prosecco
50 ml Fentimans Soda water ili mineralne vode
1 kriška limuna za ukras
Ledene kocke (led)

Priprema:
Čašu napuniti 2/3 ledom, zatim dodati prosecco, Limonce Fentimans soda water ili mineralnu vodu te ukrasiti kriškom limuna.

HOT MILLIE

Sastojci:
20 ml LIMONCE-a
40 ml Milhill’s gina
200 ml soka od naranče

Priprema:
Zagrijavati do točke vrenja (ne smije prokuhati) i servirati.

Kako biste postigli što bolji okus vaših koktela pobrinula se tvrtka Fentimans – proizvođač vrhunskih premium gaziranih pića za čiju je distribuciju zaslužna tvrtka Stock d.o.o. Uz brojne okuse koje tvrtka Stock d.o.o. distribuira Fentimans soda se idealno uklapa u Limonce Spritz budući da je lagano gazirana soda koja vašim koktelima dodaje ugodan pjenušavi miris, a pritom ništa ne umanjuje okusu. Bez umjetnih sladila, aroma ili konzervansa.

Fentimans je obiteljski proizvođač vrhunskih premium gaziranih pića za odrasle. Thomas Fentimans je osnovao kompaniju 1905. godine u Hexhamu na sjeveroistoku Engleske gdje je i danas locirana. Sedamdeset zaposlenika proizvodi i prodaje oko 50 milijuna bočica gaziranih pića godišnje diljem svijeta. Sva Fentimans gazirana pića napravljena su od najboljih prirodnih sastojaka kako bi zadovoljila ukus zahtjevnih potrošača. Priča o Fentimansu je priča o traganju za okusima dobivenim od isključivo prirodnih sastojaka i tradicijskom proizvodnjom.

Naime, botaničko kuhanje je proces koji razlikuje Fentimans od drugih proizvođača gaziranih pića. Riječ je o tradicionalnoj i iskušanoj tehnici proizvodnje kvalitetnih pića od odabira sastojaka do punjenja u vlastitim pogonima i to sve pod kontrolom Fentimans-ovih stručnjaka. Sam proces botaničkog kuhanja može se ugrubo opisati kroz nekoliko ključnih faza kao što su gnječenje, drobljenje i maceracija korijena vrhunskog đumbira, sedmodnevno odležavanje i fermentacija tekućine te obogaćivanje vlastitim prirodnim okusima, odabranim botaničkim biljem i prirodnim ekstraktima te dodavanje ugljičnog dioksida u tekućinu i njezino flaširanje.

Rezultat ovog procesa, koji se usavršava 115 godina, su i brojne svjetske nagrade za Fentimans-ova gazirana pića koje stižu svake godine za kvalitetu okusa.

Sigurni smo da će Limonce postati glavna zvijezda blagdanskog stola i mnogih zimskih druženja. Limonce možete pronaći u svim većim trgovačkim lancima, a ekskluzivni distributer je Stock d.o.o.

Također na tržištu postoje i Limonce Amaro i Limonce Crema stoga obavezno za više inspiracije zapratite posjetite Stock web mjesto i društvene mreže Facebook i Instagram kako vam neki od noviteta ne bi promaknuli.

izvor: elegant.hr