Cognac koktel s trpkim hibiskusom, toplinom đumbira, kontrastom maraschina, voćem, orašidima i roza paprom!

Sastojci:

  • 6 cl VSOP cognaca
  • 1.5 cl likera od đumbira
  • 1 cl maraschina
  • 0.75 cl likera od naranče/cognaca
  • 1.5 cl svježeg soka od limete
  • 1.5 cl svježeg soka od ananasa
  • 1.5 cl sirupa od hibiskusa
  • 2 uštrcaja bitera od orašida (okusi indijskog oraščića, badema, oraha, suhe šljive, grožđica, čokolade i kave)
  • 5 zrna papra (drobljeni)
  • pjena: bjelanjak ili aquafaba
  • za ukras: cvijet hibiskusa, grančica mente, kriška limete, sušene latice hibiskusa

Upute za pripremu:

  • sve sastojke (osim ukrasa 😁) stavite u shaker sa ledom i protresite min 25 sek., izvadite led pa opet protresite min 30 sek., double strain u rashlađeni coupe
  • ukrasite i poslužite

Živjeli🍹🥃🥂