Kokteli i snovi o savršenom odmoru idu ruku pod ruku. Ispijanje pića dok ste u novom gradu putnicima nudi dvostruki bijeg i zabavan način da doslovno osjetite odredište u koje putujete. Ako ste ljubitelj pića, donosimo nekoliko super gradova za kreativne i za klasične koktele.


New Orleans – bilo koji grad povezan s druženjem kao New Orleans dužan je imati zvjezdane koktele. Sazerac je najvažnija destinacija za putovanja u Louisiane. Poznat je kao jedan je od najranijih koktela i posebno piće na bazi viskija u regiji. Krenite u The Sazerac Bar u Roosevelt Hotel, Loa ili The Carousel Club i promatrajte kako barmeni miješaju absinth, bitere, šećer i whiskey u nezaboravno piće.


London – u bilo kojem velikim gradom poput Londona, dobit ćete mix kulinarske i koktel inspiracije. To je savršeno ako ste u potrazi za pikantnim miješanim pićima. Nightjar, smješten u Shoreditchu, ima jedan od najbržih i najopsežnijih menija za koktele u gradu. Neka bude jednostavno uz londonski mule (Tanqueray baza), isprobajte Green Dragon (baza Woodford Reserve) ili poludite za vulkanom Lei Lani (7-godišnja Havana pomiješana s pivom od banana kruha i još mnogo toga).

https://www.instagram.com/p/B0yiM9phOFb/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Madrid – jedino što je bolje od savršenog koktela je savršeni koktel poslužen sa savršenim pogledom. Tu na red dolazi Madrid. Na terasi Principal Madrid hotela nalazi se zadivljujući pogled na grad i koktel izbornik koji pokriva klasike (Cosmopolitan, Tom Collins itd.). Prije nego što se upustite u kreativne mogućnosti poput Disaronno-centrične Divoca i Chambord-centrični Cham cup. Ako tražite mjesto sa zadivljujućim pogledom i malo više opuptajuće atmosfere, potražite The Hat – skriveni bar na krovu hostela.


Miami -dio onoga što neki bar čini odličnim je svo to piće i kako se miješa. Drugi dio je tko ta ista pića radi! Zato je Miami još jedno od glavnih odredišta za koktele i snove. U Regent Cocktail clubu naći ćete Julio Cabrera, koji je krasio naslovnicu GQ-a natpisom „Najinovativniji američki barmen“ i koji je kralj miami koktel scene.