S ponosom najavljujemo prvi međunarodni Julius Meinl Barista Cup, natjecanje na kojem odajemo počast vještinama naših barista. U više od 10 zemalja bit će održana nacionalna natjecanja, a svaki državni prvak natjecat će se za laskavu titulu najboljeg Julius Meinl bariste na svijetu, na Grand finalu u Beču u rujnu 2024. godine.

Natječaj je otvoren za sudionike starije od 18 godina zaposlene u kafiću, hotelu ili restoranu koji poslužuju Julius Meinl kavu. Osam najboljih kandidata, koji će se prijaviti na natjecanje putem on-line obrasca, bit će pozvani na nacionalno natjecanje, koje će se održati u Rovinju, 20. travnja u sklopu jednog od najvećih festivala ugostiteljstva u Hrvatskoj: Weekend Food Festivalu. Natjecat će se u tri kategorije: Espresso, Latte Art i Signature Drink.

Svaku kategoriju ocjenjivat će stručni žiri. Sudionik s najboljim ukupnim rezultatom u svim kategorijama bit će proglašen nacionalnim pobjednikom i osvojit će Rancilio Silvia aparat, Rancilio Stile mlinac za kavu te putovanje na Grand finale u središte tvrtke Julius Meinl u Beču, i priliku za natjecanje za glavnu nagradu: putovanje na plantažu kave u Hondurasu.

“Zaista smo ponosni jer organiziramo naše prvo međunarodno natjecanje barista, gdje će sudjelovati baristi s tri kontinenta. Želimo pokazati njihovo umijeće na velikoj pozornici u Beču, a najbolje nagraditi putovanjem na našu plantažu kave u Hondurasu, od kuda potječe naša dvostruko certificirana Bio i Fairtrade kava. Vjerujemo da će im ovo biti nezaboravno iskustvo, te da će naučiti još više o svijetu kave.” Poručili su iz tvrtke Julius Meinl.

Nacionalno natjecanje u Rovinju će biti otvoreno za sve posjetitelje, te očekujemo veliku podršku za naše natjecatelje, jer možda će baš vaš favorit biti proglašen najboljim Julius Meinl baristom na svijetu!

Fotografija: Julius Meinl