Green Elixir – recept od Matt Varona


  • 2 stabljike celera
  • 1/3 svježeg krastavca
  • 1/4 komorača (narezanog)
  • 2.5 cl soka od limuna
  • 5 cl votke
  • prstohvat crnog papra
  • prstohvat naribanog hrena
  • prstohvat celerove soli
  • 3 uštrcaja Tabasco Green umaka
  • za ukras: 2 zelene masline bez koštice, 1 slani inćun
  • upute za pripremu:
    • napunite čašu do vrha sa ledom, a u blender stavite celer, krastavac i komorač kako bi dobili 10 cl soka kojeg onda prelijte preko leda. Dodajte sok od limuna i votku, a zatim pospite crnim paprom, naribanim hrenom i solju. Na kraju dodajte Tabasco Green umak i miješajte dok se dio leda ne otopi. Dodajte još kockica leda i ponovo promješajte
  • za ukras, omotajte inćun oko dvije masline u obliku slova S i položite na rub čaše

Hvala Nikas na super receptu!