Boiler Mary – recept od Tom Gibson


  • 10 g celerove soli
  • 1 limun
  • 5 cl bourbona
  • 5 cl soka od rajčice
  • 1 cl limunovog soka
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 4 uštrcaja Tabasco umaka
  • 5 cl IPA (po vlastitom izboru)
  • za ukras: 1/2 limuna, 1 stabljika celera i 1 grančica peršina
  • upute za pripremu:
    • stavite celerovu sol na tanjurić i ravnomjerno rasporedite
    • prerežite limun i sa jednom polovicom namočite rub čaše
    • umočite rub čaše u sol i pazite da sol prekrije cijeli rub čaše
    • ispunite čašu sa ledom i dodajte bourbon, sok od rajčice, sok od limuna, šećer i Tabasco umak ali pazite da ne namočite sol koja se nalazi na rubu
    • promješajte 20 sekundi i do vrha napunite sa IPA po vlastitom izboru
    • za ukras iskoristite preostalu polovicu limuna i to na način da odrežete 1cm debelu krišku kako bi napravili kolut (stavite na rub čaše sa štapićem za koktele), rub stabljike celera namočite sa limunom, umočite u sol i zajedno sa grančicom prešina stavite u čašu

Hvala Nikas na super receptu!