Izvorno nazvan The New Orleans Fizz, ovaj je koktel postao toliko popularan nakon stvaranja 1888. godine da je poprimio ime svog tvorca – Henry C. Ramos iz NOLA-inog Imperial Cabinet Bara. Ramos je na kraju otvorio još jedan bar – The Stag, gdje je reputacija njegovog pića zaista porasla, učvrstivši svoje mjesto u povijesti koktela.

Legenda kaže da je Ramos Gin Fizz bio toliko popularan da je Ramosovom baru trebalo najmanje 20 barmena koji bi radili samo na ovom koktelu.  Kasnije, tijekom Mardi Grasa 1915. godine, zaposleno je 35 barmena. Prema Stanleyju Arthuru iz ‘New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em’, osoblju bara skoro su ‘otpale ruke’ od toliko shakeanja ali još uvijek nisu moglo pratiti korak s potražnjom. 💪😁

Ovo je naša verzija, javite ako bi mjenjali nešto i naravno javite kako je vama ispalo!

Sastojci:

• 6 cl gina
• 1.5 cl soka od limete
• 1.5 cl soka od limuna
• 0.75 cl simple sirupa
• 1.5 cl grenadine (možete staviti i Crème de violette)
• 1.5 vrhnja (half-and-half)
• 1 bjelanjak
• led
• 3 cl mineralne
• ružmarin i borovnice za ukras

Upute za pripremu:

• sve sastojke osim leda i mineralne stavite u shaker i dobro protresite
• dodajte led i opet dobro protresite
• procjedite u rashlađenu čašu, dodajte mineralnu, ukrasite i poslužite

Živjeli 🍹🥂🥃