Koktel Americano postao je popularan tijekom prohibicije, a danas se miješa s američkom kavom za osvježavajući predah…

Koktel Americano talijanski je klasik koji je nastao u Milanu 1860-ih, gdje je bio poznat kao Milano-Torino (Campari je došao iz Milana, slatki vermut iz Torina). No kako je s vremenom postao popularan među američkim iseljenicima tijekom prohibicije dobio je nadimak Americano. Caffé americano je pak espresso (običan ili dvostruki) razrijeđen vrućom vodom.

A spojite li oba pića u istoj čaši dobit ćete dvostrukog Amerikanca ili Americano-Americano. Piće koje sadrži dovoljno alkohola i kofeina da lijepo digne energiju nakon napornog dana ili začini lijena ljetna popodneva možete napraviti i sami.

Recept za Americano-Americano

  • 30 ml Camparija
  • 30 ml slatkog vermuta
  • 1 ml cold-brew kave
  • kocke leda
  • soda voda
  • korica naranče

Priprema:

  1. U čaši za miješanje pomiješajte Campari, vermut i kavu. Napunite čašu ledom i miješajte piće dok se ne ohladi, oko 20 sekundi.
  2. Procijedite u čašu napunjenu ledom i prelijte sodom. Promiješajte jednom ili dvaput, ukrasite narančinom korom i poslužite.

izvor: punkufer