Cosmo Mary
Cosmo Mary – recept od Tom Gibson
- 10 g himalajske soli
- 1 limun
- 2 rajčice (napravite 4 cl soka od rajčice – )
- 5 cm limunske trave
- 3.5 cl votke
- 1.5 cl Cointreau
- 2 cl soka od limuna
- 1 žličica bijelog šećera
- 3 uštrcaja Tabasco umaka
- za ukras: cherry rajčica, štapić limunske trave, 1 limun
- upute za pripremu:
- stavite himalajsku sol na tanjurić i ravnomjerno rasporedite
- prerežite limun i sa jednom polovicom namočite rub čaše
- umočite rub čaše u sol
- u shaker stavite limunsku travu i zgnječite i dodajte votku, Cointreau, sok od limuna, šećer, sok od rajčice i Tabasco, dodajte led i dobro protresite
- procijedite u martini čašu
- ukrasite sa cherry rajčicom, limunskom travom i twistom od limuna
Hvala Nikas na super receptu!