Cosmo Mary – recept od Tom Gibson


  • 10 g himalajske soli
  • 1 limun
  • 2 rajčice (napravite 4 cl soka od rajčice – )
  • 5 cm limunske trave
  • 3.5 cl votke
  • 1.5 cl Cointreau
  • 2 cl soka od limuna
  • 1 žličica bijelog šećera
  • 3 uštrcaja Tabasco umaka
  • za ukras: cherry rajčica, štapić limunske trave, 1 limun
  • upute za pripremu:
    • stavite himalajsku sol na tanjurić i ravnomjerno rasporedite
    • prerežite limun i sa jednom polovicom namočite rub čaše
    • umočite rub čaše u sol
    • u shaker stavite limunsku travu i zgnječite i dodajte votku, Cointreau, sok od limuna, šećer, sok od rajčice i Tabasco, dodajte led i dobro protresite
    • procijedite u martini čašu
    • ukrasite sa cherry rajčicom, limunskom travom i twistom od limuna

Hvala Nikas na super receptu!