Cherry Bomb
Mi volimo sour. I moramo prestati objavljivati barem jedan recept svakih mjesec dana. Ovaj sour slijedi bazu svih slatko-citrusnih sour-a ali je dodana tekućina od Jack Rudy Bourbon Cocktail Cherries i nismo mogli odoljeti a da ga ne ukrasimo sa višnjama.
Sirovo jaje je jedna od glavnih stvari kada su u pitanju klasični kokteli. Naći ćete ih u old-school receptima kao i u modernim kako bi dobili svilenkasto glatki gornji sloj. Stavili smo da je bjeljanjak kao opcija jer, kao što znamo, sirovo jaje donosi i rizik. Ako ga ne stavite u recept, možete preskočiti “suhi” shake, dodati led u shaker i dobro protresti 20-tak sekundi. Ako stavite bjeljanjak u recept, najvažniji korak je “suhi” shake. Kao kada tučete bjeljanjak za beze, treba vremena i čvrsta ruka kako bi dobili dobru pjenu. Ukoliko to radite sa ledom, dobili bi razvodnjeni koktel, pa vas suhi shake vodi ka željenom svilenkastom gornjem sloju. Zatim dodajte led i protresite tek toliko da se piće rashladi…nemojte pretjerati jer će vam otići sva pjena.
Sastojci (za dvije osobe):
- 10.5 cl bourbona
- 6 cl tekućine od višanja (iz staklenke)
- 4 žličice meda
- 2 žličice tople vode
- 4 paketića limuna
- 1 bjeljanjak (opcija)
- Jack Rudy višnje za ukras (3 cl = 2 žličice)
Upute za pripremu:
- prvo napravite vlastiti sirup od meda: u posudicu stavite med, toplu vodu i mješajte dok se med ne otopi
- u shaker stavite bourbon, tekućinu od višanja, sirup od meda, kristalizirani limun i bjeljanjak (ako ste se odlučili za tu opciju)
- protresite (bez leda) otprilike 60 sekundi, zatim dodajte i protresite još 20 sekundi, prelijte u čašu, ukrasite i poslužite