Mi volimo sour. I moramo prestati objavljivati barem jedan recept svakih mjesec dana. Ovaj sour slijedi bazu svih slatko-citrusnih sour-a ali je dodana tekućina od Jack Rudy Bourbon Cocktail Cherries i nismo mogli odoljeti a da ga ne ukrasimo sa višnjama.

Sirovo jaje je jedna od glavnih stvari kada su u pitanju klasični kokteli. Naći ćete ih u old-school receptima kao i u modernim kako bi dobili svilenkasto glatki gornji sloj. Stavili smo da je bjeljanjak kao opcija jer, kao što znamo, sirovo jaje donosi i rizik. Ako ga ne stavite u recept, možete preskočiti “suhi” shake, dodati led u shaker i dobro protresti 20-tak sekundi. Ako stavite bjeljanjak u recept, najvažniji korak je “suhi” shake. Kao kada tučete bjeljanjak za beze, treba vremena i čvrsta ruka kako bi dobili dobru pjenu. Ukoliko to radite sa ledom, dobili bi razvodnjeni koktel, pa vas suhi shake vodi ka željenom svilenkastom gornjem sloju. Zatim dodajte led i protresite tek toliko da se piće rashladi…nemojte pretjerati jer će vam otići sva pjena.

Sastojci (za dvije osobe):

  • 10.5 cl bourbona
  • 6 cl tekućine od višanja (iz staklenke)
  • 4 žličice meda
  • 2 žličice tople vode
  • 4 paketića limuna
  • 1 bjeljanjak (opcija)
  • Jack Rudy višnje za ukras (3 cl = 2 žličice)

Upute za pripremu:

  • prvo napravite vlastiti sirup od meda: u posudicu stavite med, toplu vodu i mješajte dok se med ne otopi
  • u shaker stavite bourbon, tekućinu od višanja, sirup od meda, kristalizirani limun i bjeljanjak (ako ste se odlučili za tu opciju)
  • protresite (bez leda) otprilike 60 sekundi, zatim dodajte i protresite još 20 sekundi, prelijte u čašu, ukrasite i poslužite

Živjeli!