Engleski distiler Yattendon napravio je gin koristeći borove iglice kao jedan od glavnih sastojaka.


Destiliran u destileriji sa sjedištem u Berkshireu, novi gin aromatiziran je vrhovima norveške smreke, kao i sa osam drugih bilja – borovicom, korijanderom, angelikom, slatkom korom naranče, crvenim grejpom, limunovom koricom, kasijom (cassia) i perunikom (orris.

Flaširan na 40,3% ABV-a, Berkshire Botanical Dry Gin ima “hrskav i osjetljiv okus” na nepcu.

Johnny Neill, rekao je: „drago nam je što ćemo za vrijeme Božića lansirati prva dva gina iz Berkshire Botanical kolekcije. Naša filozofija je stvoriti trajna, održiva botanička pića i likere koristeći bilja sa područja Yattendona kao inspiraciju.

„Posebno sam uzbuđen zbog upotrebe norveške smreke u našem ginu – to je potvrda poticanja uzgoja božićnih drvaca i zemlju na kojoj je destilirana. Ako ste za gin koji istinski utjelovljuje duh Božića, ne možete naći ništa bolje od ovoga.”