PETAK 10.07.2020 | Whiskey For Dummies @Vintage Garden | Start 20:00 | Upad: lay low & chill

U petak 10. srpnja vodimo vas na opuštajuću ekspediciju kroz selekciju vrhunskih viskija. Ljetni vrt jedinstvena je prilika da degustirate i naučite više o tradiciji i kvaliteti ovog anđeoskog napitka.

AKCIJSKA PONUDA:
Jameson 16kn
Jack Daniels 16kn
Monkey Shoulder 18kn
Chivas Regal 22kn
Jameson Black Barrel 22kn
Jameson 18yo 25kn
Glenlivet Founders Reserve 25kn
Aberlour 12yo 25kn
Jameson + Cola 22kn
Jameson + Ginger 22kn

Odgovara li vam više burbon, scotch… dolazi li iz Amerike, Irske… selekcija je velika, a za zaljubljenike u tekući sunčev sjaj i one koji će to tek postati, mogla bi potaknuti i neka velika imena koja su svoj imidž i slavu nadogradili javnim ljubljenjem viskija. Čak je i Nikola Tesla koristio smeđi element za okrijepu i inspiraciju pitajuć’ se – što sutra.

Riječ viski skraćeni je oblik riječi usquebaugh, koja je u engleski jezik došla iz galskih jezika (irski: uisce beatha i škotski: uisge beatha). Staroirske riječi uisce (“voda”), i bethad, (“životna”), doslovno znači “voda života”. Značilo je isto što i latinski izraz aqua vītae koji se koristi za destilirana pića od 14. stoljeća.

Prvi pisani spomen na viski potječe iz irskih Anala iz Clonmacnoisea u opisu smrti klanskog poglavice na Božić od “neumjerenosti u aqua vitae”. U Škotskoj, prvi dokaz proizvodnje viskija dolazi iz zapisa Exchequer Rolls 1494. godine gdje je malt poslan “fratru Johnu Coru, po zapovijedi kralja, napraviti aquavitae”.

Škotski, irski ili američki? Može.
Pij’mo viski, budimo bliski!

Živjeli!