Destilerija Vertigo osnovana je 2018. godine kao obiteljski projekt pokrenut iz čistog entuzijazma i želje da se napravi najbolja rakija koju voće može dati. Osnovna ideja je bila da se proizvodnja odvija na najprirodniji način, isključivo od najkvalitetnijeg voća i apsolutno bez dodanih šećera ili aroma.  Osnivač destilerije, Dražen Stipić, agronom i odličan poznavatelj tržišta vina i alkoholnih pića, duže je vrijeme proučavao posebice francuske proizvođače konjaka i armagnaca i odlučio se za proizvodnju upravo voćnih rakija na klasični način, kako bi taj, za naše krajeve tradicionalni proizvod vratio na mjesto koje zaslužuje.

Od početka je bio cilj napraviti premium rakiju, dvostrukom destilacijom i u klasičnim bakrenim kotlovima tzv. „charentais“ koji su i dan danas prvi izbor najpoznatijih svjetskih destilerija. Nakon što je rakija odležala godinu dana u staklenim spremnicima, u jesen 2019. napunjene su prve boce i ponuđene tržištu a jedna boca viljamovke je poslana u London na IWSC natjecanje

International Wine and Spirits Competition, jedno je od najstarijih i najrelevantnijih svjetskih natjecanja proizvođača vina i alkoholnih pića na kojem je, 2020 godine, Destilerija Vertigo iz Sesveta osvojila i svoje prvo veliko međunarodno priznanje.

Visokih IWSC 91 bodova i srebrnu medalju osvojila je voćna rakija Vertigo Viljamovka, vrhunski destilat kruške viljamovke a rezultat je tim važniji što je to prvi proizvod koji je novoosnovana Destilerija Vertigo lansirala na tržište. Još više od samih bodova ističe se recenzija najboljih svjetskih ocjenjivača:“Very clean, natural and beautifully distilled. What a delight! Zesty and floral notes. The entire aromatic range of the pear represented in a natural way“.

I prije same nagrade, specifičan svježi miris i balansirani okus Viljamovke Vertigo prepoznali su kupci, na svoje karte uvrstili su je i restorani s Michelinovom zvjezdicom a i oni dnevni, s dugom tradicijom i vjernom klijentelom.

„Obzirom da je prva rakija koju smo u životu „ispekli“ toliko visoko podigla ljestvicu, a u međuvremenu je i Šljivovica Vertigo našla svoje mjesto na tržištu, s velikom motivacijom i veseljem planiramo naše buduće proizvode“.

Više informacija na www.vertigo.hr