Veličanstvena marinada od samo 4 sastojaka za sočan odrezak s roštilja koji će se pamtiti
Pomiješajte sastojke, uronite željeni komad mesa u smjesu i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati prije termičke obrade.
Sočan odrezak ovisi o komadu mesa koji planirate ispeći, termičkoj obradi, ali i vrsti začina i drugih sastojaka u kojoj će se odrezak marinirati.
Veličanstvenu marinadu s daškom Azije može se postići sa svega četiri sastojaka: umaka od soje, češnjaka, đumbira i bijelog vina. Koristite umak od soje s niskim udjelom soli. U suprotnom marinada će biti preslana.
Pomiješajte sastojke, uronite željeni komad mesa u smjesu i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati prije termičke obrade.
Sastojci za marinadu (za otprilike 1 kg mesa):
- 500 ml umaka od soje s niskim udjelom soli
- 500 ml bijelog vina
- 3-4 češnja češnjaka
- 1-2 žlice naribanog svježeg đumbira

Priprema marinade za odrezak.
- U plitkoj posudi pomiješajte umak od soje, vino, naribani đumbir i komadiće očišćenog češnjaka. Dodajte meso i sve dobro promiješajte.
- Pustite da se meso marinira barem šest sati u hladnjaku.
- Ispecite odreske na roštilju na uobičajeni način ovisno o vrsti mesa koje ste izabrali.
- Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!
izvor: punkufer