Pomiješajte sastojke, uronite željeni komad mesa u smjesu i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati prije termičke obrade.

Sočan odrezak ovisi o komadu mesa koji planirate ispeći, termičkoj obradi, ali i vrsti začina i drugih sastojaka u kojoj će se odrezak marinirati.

Veličanstvenu marinadu s daškom Azije može se postići sa svega četiri sastojaka: umaka od soje, češnjaka, đumbira i bijelog vina. Koristite umak od soje s niskim udjelom soli. U suprotnom marinada će biti preslana.

Pomiješajte sastojke, uronite željeni komad mesa u smjesu i marinirajte sve zajedno barem šest sati, a idealno bi bilo 12 sati prije termičke obrade.

Sastojci za marinadu (za otprilike 1 kg mesa):

  • 500 ml umaka od soje s niskim udjelom soli
  • 500 ml bijelog vina
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 1-2 žlice naribanog svježeg đumbira
Marinada za odrezak na temelji umaka od soje (foto: Shutterstock)

Priprema marinade za odrezak.

  1. U plitkoj posudi pomiješajte umak od soje, vino, naribani đumbir i komadiće očišćenog češnjaka. Dodajte meso i sve dobro promiješajte.
  2. Pustite da se meso marinira barem šest sati u hladnjaku.
  3. Ispecite odreske na roštilju na uobičajeni način ovisno o vrsti mesa koje ste izabrali.
  4. Poslužite toplo s prilogom po želji. Dobar tek!

izvor: punkufer