Aroma jedinstvenih sastojaka u tajnom receptu iz srca talijanske Calabrije. Ovo je Vecchio Amaro del Capo, najcjenjenije svjetsko piće iz Calabrie.

Vecchio Amaro del Capo uvijek treba biti poslužen rashlađen. Na temperaturi od -20 ° C, menta, anis i sladić izlaze u cijeloj svojoj snazi, a ljekovita bilja stvaraju svjež i zavodljiv buket okusa. Mješavina dvadeset i devet biljaka, cvijeća, voća i korijena iz prekrasne Calabrije pomiješana je kako bi pružila intenzivan doživljaj i užitak: gorko-slatki okus naranče, delikatnost narančina cvijeta i kamilice, intenzitet sladića, metvica i anis. Sve u kombinaciji u jednom, jedinstvenom i tajnom receptu.

Rezultat je stoljeća iskustva, napornog rada, temeljitosti i strasti. Tijekom godina, najprestižniji suci na svijetu prepoznali su njegovu jedinstvenost.

Simbolični proizvod destilerije Caffo je Vecchio Amaro del Capo, kalabrijski liker od biljaka, rezultat drevnog kalabrijskog recepta koji je zatim prerađen i poboljšan iskustvom stečenim u četiri generacije obitelji Caffo. Vecchio Amaro del Capo sadrži aktivne sastojke mnogih korisnih biljaka, cvijeća, voća i korijena izdašne zemlje Kalabrije, infuzirane u najfiniji alkohol, kako bi pomogli probavi i pružili ugodan osjećaj dobrobiti. Među 29 oficinalnih biljaka koje čine infuziju pamtimo po svojim toničko-probavnim svojstvima neke vrlo česte u Kalabriji poput gorke naranče, slatke naranče, sladića, mandarine, kamilice i kleke. Njegov nježni i aromatični okus dobro odgovara čak i najdelikatnijim nepcima.

2010. godine Vecchio Amaro del Capo jedini je talijanski amaro nagrađen zlatnom medaljom na svjetskom natjecanju u Bruxellesu. Vecchio Amaro del Capo, danas je među najrasprostranjenijim i najprodavanijim amarima u Italiji.

Priprema proizvoda

Klasificiran kao amari molto aromatici ili vrlo aromatični bitter, Amaro del Capo sadrži 29 korisnih i ljekovitih biljaka, cvijeća, voća i korijenja iz bogate zemlje Kalabrije. Beru se tijekom cijele godine i obrađuju odvojeno, kombinacijom hladne i vruće maceracije, destilacije i aromatizacije tijekom 45-60 dana. Zatim se miješaju sa šećerom i neutralnim alkoholom, a onda filtriraju i pune u boce.

Sve infuzije i destilacije izvršene u vrijeme berbe čuvaju se na sigurnom za upotrebu tijekom razdoblja do sljedeće berbe, što može biti između 12 i 36 mjeseci kasnije. Uvijek postoji količina infuzije ili destilacije preostala iz prethodnog ciklusa žetve kako bi se osigurala dosljednost profila okusa u svakoj seriji Del Capa.

Plasiranje na tržište

Povijest obiteljskog poduzeća Caffo datira s kraja devetnaestog stoljeća, kada je majstor Distiller Giuseppe Caffo počeo destilirati. Njegovi su sinovi osnovali ono što je postalo Grupo Caffo, destilirajući malu količinu žestokih alkoholnih pića iz grožđa (tj. Grappa). Braća Caffo ubrzo su počela proizvoditi i zarađivati ​​priznanja za svoje voćne i biljne likere i klasična talijanska žestoka pića. Danas njihov pristup i dalje potiču sastojci i poljoprivreda, a Grupo Caffo upravlja farmama imanja u Kalabriji i na Siciliji, isključivo za opskrbu svojih znanih proizvoda.

Vecchio Amaro del Capo plasiran je prvi put na tržište 2014. godine, a u Hrvatsku je došao krajem 2017. godine.

Opis

Boja – čiste, svijetle bakrene boje.

Miris – arome naranče, cvjetne lavande, jasmina, meda, klinčića s naznakama kardamoma.

Okus – lagano gorki okus s balansirajućom slatkoćom. Kora naranče, bobice smreke, ljubičice, klinčića i crnog papra.

Kako se koristi?

Iako ne postoji bolji način za uživanje u Amaro del Capo-u od rashlađenog na -20°C, on se svakako može poslužiti kao klasični aperitiv (sa ili bez leda), te uz razne koktele: Capo Tonic, Capo Negroni, Last Minute Sidecar, Capo Sour, Mezcalian Stallion, Nothing but net, White del Capo Russian, Bark `n Stormy, Momo, Cape Pear Collins, Capriccio, Old Style, Calabro…

Gastro preporuka za Vecchio Amaro del Capo

Vecchio Amaro del Capo odličan je uz razna jela, a rado izdvajamo:

– finger food

  • razni snackovi
  • lagana jela od lisnatog tijesta
  • suhomesnati proizvodi…

– lagana predjela

  • hladne i tople salate
  • lagani kolači
  • razne paštete i krem namazi…

Nagrade

NatjecanjeProizvodNagradaGodina
Sip Awards Newport Beach-CaliforniaVecchio Amaro del CapoGold Medal2017
Internationaler Spirituosen WettbewerbVecchio Amaro del CapoGold Medal2016
Internationaler Spirituosen WettbewerbVecchio Amaro del CapoGold Medal2014
Concours Mondial de BruxellesVecchio Amaro del CapoGold Medal2014
Selections Mondiales de Spiritueux CanadaVecchio Amaro del CapoGold Medal2012
Concours Mondial de BruxellesVecchio Amaro del CapoGold Medal2010
Wine EnthusiastVecchio Amaro del Capo94 points 

Živjeli!