Trik za točenje piva s bogatom pjenom čak i kada u ruci imate bocu koja ne obećava puno
Pivska pjena važan je dio uživanja u tome piću. Ona pojačava aromu piva jer sprječava gubitak ugljikova dioksida iz tekućine.
Pivo iz limenke ili staklene boce toči se na vrlo sličan način. Čaša se obično drži pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo se nalijeva uz bližu stranu čaše ravnomjernom brzinom sve do vrha.
Prilikom točenja osoba treba paziti na brzinu točenja i količinu pjene koja se stvara – nije poželjno natočiti pivo bez pjene, ali niti dopustiti da se pjena prelijeva preko ruba čaše.
Pivska pjena važan je dio uživanja u tome piću. Ona pojačava aromu piva jer sprječava gubitak ugljikova dioksida iz tekućine.
Kako stvoriti više pjene
Lageri i pilsneri stvaraju manje pjene nego, recimo, pale ale i IPA, kažu stručnjaci. Ako u ruci imate pivo s manje mjehurića, a želite bogatu pjenu – postoji način.
Konobar Kamaron Lockwood podijelio je sa stranicom Chowhound savjet kako natočiti savršeno pivo čak i kada imate bocu koja ne obećava mnogo.
“Čašu držite u ravnini, a tekućinu izlijte niz suprotnu stranu čaše. Dodatno trenje od točenja može pomoći u stvaranju više mjehurića, a time i veće pjene”, kaže Lockwood.
Kako Kamaron Lockwood toči savršeno pivo, pogledajte u videu Chowhounda u nastavku teksta.
izvor: punkufer