U receptu koji kombinira gin, citruse, simple sirup, bjelanjak, vrhnje i mineralnu, mnoštvo je okusa i tekstura. Gin daje bazu koktela, dok šećer i citrusi dodaju slatko – kiselkasti balans; vrhnje daje bogatstvo, bjelanjak pojačava osjećaj u ustima te konačno, mineralna koja posvjetljuje piće.

Posebnost The Chameleon premium ručno rađenog gina je i u njegovim sastojcima. Za razliku od većine craft ginova, The Chameleon Gin ne koristi ekstrakte. Stvaran je u malim i ekskluzivnim serijama sa dugom i sporom destilacijom u bakrenom kotlu za destilaciju, poput onih u destilerijama američkih viskija i burbona te francuskih konjaka, a cilj je isti – maksimizirati okuse i arome.

Kombinacija sastojaka ružinih latica, borovica poznatijih i kao klekove bobe, korijandera, štapića cimeta, đumbira, klinčića i sušenih narančinih korica zajedno ga čine posebnim. Proces maceracije traje 24 sata, a plave latice egzotičnog cvijeta samo su šlag na vrh torte koja sljubljuje sve okuse u jedan savršeni gin.

——————————————

Sastojci:

  • 6 cl The Chameleon gina
  • 2.25 simple sirupa
  • 1.5 cl vrhnja
  • 1.5 cl soka od limuna
  • 1.5 cl soka od limete
  • bjelanjak
  • mrvica Monin Grenadine
  • Jamnica
  • Iceproduct led

Upute za pripremu:

  • stavite sve sastojke (osim mineralne i leda – dry shake) stavite u shaker i protresite 2 min.
  • dodajte led i opet dobro protresite
  • procijedite u čašu, nadopunite sa mineralnom i poslužite

Živjeli🍹🥃🍸