The Chameleon gin fizz
U receptu koji kombinira gin, citruse, simple sirup, bjelanjak, vrhnje i mineralnu, mnoštvo je okusa i tekstura. Gin daje bazu koktela, dok šećer i citrusi dodaju slatko – kiselkasti balans; vrhnje daje bogatstvo, bjelanjak pojačava osjećaj u ustima te konačno, mineralna koja posvjetljuje piće.
Posebnost The Chameleon premium ručno rađenog gina je i u njegovim sastojcima. Za razliku od većine craft ginova, The Chameleon Gin ne koristi ekstrakte. Stvaran je u malim i ekskluzivnim serijama sa dugom i sporom destilacijom u bakrenom kotlu za destilaciju, poput onih u destilerijama američkih viskija i burbona te francuskih konjaka, a cilj je isti – maksimizirati okuse i arome.
Kombinacija sastojaka ružinih latica, borovica poznatijih i kao klekove bobe, korijandera, štapića cimeta, đumbira, klinčića i sušenih narančinih korica zajedno ga čine posebnim. Proces maceracije traje 24 sata, a plave latice egzotičnog cvijeta samo su šlag na vrh torte koja sljubljuje sve okuse u jedan savršeni gin.
——————————————
Sastojci:
- 6 cl The Chameleon gina
- 2.25 simple sirupa
- 1.5 cl vrhnja
- 1.5 cl soka od limuna
- 1.5 cl soka od limete
- bjelanjak
- mrvica Monin Grenadine
- Jamnica
- Iceproduct led
Upute za pripremu:
- stavite sve sastojke (osim mineralne i leda – dry shake) stavite u shaker i protresite 2 min.
- dodajte led i opet dobro protresite
- procijedite u čašu, nadopunite sa mineralnom i poslužite
Živjeli
