Metalne slamke za barove i restorane koje se mogu ponovno koristiti – baš kao i ostali pribor za jelo, ali slamke!

Bilo bi vam neugodno servirati hranu u vašem restoranu na papirnatom tanjuru s plastičnim priborom za jelo. Ali, zašto to još radite sa slamkama SuckerStraws su kao ostatak vašeg pribora, ali slamke!

Baš kao i ostatak vašeg pribora za jelo, SuckerStraw slamka se opere i ponovno koristi.

Slamke – glatke crne za višekratnu upotrebu / Držač – za čišćenje slamčica u perilici / Četkica – za izribati unutrašnjost slamke

Zašto bi trebali prestati koristiti plastične slamke?

Svi znamo statistiku o tome koliko su plastične slamke strašne za okoliš, a i vaši gosti također. Ako nastavite koristiti plastične slamke, vaši će kupci početi piti pića negdje drugdje.

Čak i ako okolina nije vaša stvar, vlada i EU obvezale su se da se smanji potrošnja plastike što prije.


Nisu li bio-slamke odgovor?

Ne…

“Biorazgradive” kompostirajuće slamke napravljene od kukuruza moraju se zbrinuti u industrijskom kompostu visoke topline kako bi se razgradile.

Nažalost, većina barova, kafića i restorana a i njihovi gosti nemaju pristup ovom specifičnom zahtjevu i umjesto toga bacaju svoje bio slamke u kantu za smeće. Slamke završavaju na odlagalištu ili u morima, gdje se raspadaju na potpuno isti način kao i obične plastične slamke.

Na deponiju se nikada neće raspasti. U moru će se raspasti u mikroplastiku, zagaditi morski život i zagaditi ljudsku hranu.

Postoji razlog zašto su San Fransiscu zabranili bio-slamke uz plastične slamke…

Nažalost, većina misli da rade prave stvari s tim slamkama, ali su im zapravo lagali putem marketinga.Nisu li papirne slamke odgovor?

Ne baš…

Papirnate slamke su još uvijek za jednokratnu uporabu i još uvijek troše ograničene svjetske resurse (vodu, drvo i zemljište za drvo koje se sječe) jer se neprestano proizvode kako bi se koristile samo nekoliko minuta.

Papirnate slamke ne mogu se reciklirati jednom kad su onečišćene hranom ili pićem, pa će većina završiti u kanti za smeće. Na deponiju se papirnata slamka nikada neće raspasti jer nema kisika (25% ukupnog otpada na odlagalištu je papir!). Srećom, ako završe u moru, razgradit će se za 6 tjedana.

Papirne slamke brzo postaju vlažne i neukusne, uništavajući vaše piće i razočaravajući goste kada ih koriste.


Da li se SuckerStraws kradu?

Sve povratne informacije koje imamo od barova, pubova i restorana koji koriste SuckerStraws govore nam da su njihovi kupci zadivljeni kada im se posluži piće s titanskom slamkom.

Nažalost, impresioniranje vaših klijenata dolazi s jednim problemom – nekim klijentima se toliko sviđaju da ih pokušavaju odnijeti kući sa sobom! To je dosadno, ali će se vremenom smanjiti.


Da li su SuckerStraws opasne?

Ako svojim gostima vjerujete kada koriste metalni pribor za jelo i staklenim čašama, metalne slamke se ne razlikuju od toga.

Nismo imali izvješća o tjelesnim ozljedama s bilo kojeg mjesta koristeći SuckerStraws, međutim ne možemo garantirati da se neće dogoditi


Da li su SuckerStraws higijenske?

Držači su dizajnirani tako da se vaše slamke mogu lako oprati u stroju za pranje suđa. Otvori za odvodnju u držaču znače da se slamke brzo suše i ne leže u vodi.

Slamke su dizajnirane da budu ravne, bez udubljenja s uzorkom kako bi se spriječilo nakupljanje kamenca.

Četkice s visokim trenjem omogućuju povremeno obnavljanje slamki kao i kod ostalih čaša i pribora za jelo.

Slamke i držači su izrađeni od CE / FDA / SGS / LFGB certificiranog, galvaniziranog, 18/8 304 anti-bakterijskog, nehrđajućeg čelika za prehrambenu industriju.


Pitanja?

Za sva dodatna pitanja oko nabavke SuckerStraws, zašto bi trebali prestati koristiti plastične slamke i sva druga pitanja, pišite nam na info@kokteli.hr