Saperlot džin je na internacionalnom natjecanju International Wine and Spirits Competition, koje se održalo u Londonu krajem lipnja 2021. godine, osvojio brončanu nagradu u kategoriji tzv. Contemporary Gin.

International Wine and Spirits Competition održava se od 1969. godine na kojem se anonimno ocjenjuju poslani uzorci vina i jakih alkoholnih pića, a ocjenjuju ih suci, vodeći sommelieri, destileri, decision makeri te danas i influenceri iz svih dijelova svijeta.

Ovogodišnje natjecanje je bilo rekordno u svakom pogledu. Na natjecanju je bilo prijavljeno više od 1100 uzoraka iz 50 zemalja. Nastavio se trend prijavljenih džinova iz sve više zemalja svijeta poput Čilea, Kine, Južne Koreje, Australije, Indije i naravno Hrvatske. Očito je da je kultura pijenja džina uistinu globalni fenomen bez znakova usporavanja.

U kategoriji Contemporary džinova u kojoj je Saperlot džin osvojio brončanu medalju, stilski predstavlja tipičan odmak od klasičnog London Dry džina gdje u prvom planu više nije borovica, nego se prilika daje ostalim začinima da naprave iskorak u prvi plan. Tako se u Saperlot džinu osjećaju citrusne arome slatke naranče, crvenog papra, kardamoma i korijandra.

Saperlot džin je prvi varaždinski džin.

Nakon plasiranja prve serije našeg džina na tržište dobili smo pregršt pozitivnih komentara od ljudi koji su ga probali te od prvih kupaca. Ponukani time odlučili smo se prijaviti na prvo natjecanje kako bismo dobili povratnu informaciju, ali prije svega informaciju struke koja ga je kušala i anonimno ocijenila.

S obzirom da smo prijavili džin iz prve šarže koja je ikad napravljena, s obzirom na to da nam je to prvi komercijalni proizvod i da smo na našem prvom natjecanju dobili medalju, smatramo to velikim uspjehom i izrazito smo na to ponosni.

Ova medalja nam je velika motivacija da idemo dalje i da se još više potrudimo te su već u pripremi i neka nova iznenađenja koja će biti poznata u narednim mjesecima 😊

Živjeli!