Ime je dobio po autoru recepta likera od džina Pimm’s, Jamesu Pimmu, koji je davne 1840. godine prvi smiješao ovaj neobičan liker.

Dok sportaši piju litre vode, dodatne elektrolite i zdrave napitke, obožavatelji, pak, više vole malo drugačija “sportska pića“. Tako se na ovogodišnjem Wimbledonu u hektolitrima ispijao Pimm’s Cup, mješavina likera Pimm’s na bazi gina, limunade i voća.

Riječ je o osvježavajućem piću s niskim postotkom alkohola, omiljenom napitku koji fanovi tenisa ispijaju na Wimbledonu više od četiri desetljeća.

Za vojnike na bojišnici

Pimm’s se za vrijeme Drugog svjetskog rata slao vojnicima na bojišnicu, serviran je na brojnim ručkovima u organizaciji kraljice Viktorije, a pravu je popularnost stekao na Wimbledonu još 1971. godine.

Ime je dobio po autoru recepta likera od džina Pimm’s, Jamesu Pimmu, koji je davne 1840. godine prvi smiješao Pimm’s liker.

Bez obzira na tradiciju, osvježavajući voćni kokteli ni u kojem slučaju nisu rezervirani samo za svečane ručkove ili gledanje tenisa, a voćnu žesticu na bazi džina s mješavinom svježeg bilja možete lako i sami napraviti kod kuće.

Recept
  • oko 400 ml Pimm’s likera od džina (ako nemate možete upotrijebiti i drugu marku)
  • litra limunade
  • nekoliko listića svježe metvice
  • nekoliko nasjeckanih jagoda
  • nasjeckani krastavac
  • kriška naranče

Savjet Jamesa Pimma: “Uvijek napravite više ovog koktela, nikad ne znate koliko će se ljudi skupiti čim ga izvadite iz frižidera!

izvor: green.hr