Temperance, što znači umjerenost, stvorio je nagrađivani suosnivač Portobello Road 171 gina, Jake F. Burger, a destiliran je koristeći istih devet cijenjenih botanika koji čine Portobello Road 171 gin i Portobello Navy Strength.

Jake je razvio tehnike po mjeri i dodao neke dodatne sastojke, kao što su prirodna voda s visokim udjelom minerala, botanički hidrosoli i jedan ili dva tajna sastojka, kako bi osigurao da ovo piće sadrži intenzitet okusa, teksture i dubine koje zahtijeva današnji moderni ljubitelj gina. Flaširan na 4,2%, Portobello Temperance gin stvoren je posebno za ljubitelje gina koji žele smanjiti unos alkohola, ali ne žele kompromitirati okus.

Sve što rade u Portobello-u nadahnuto je bogatim naslijeđem gina i iako Temperance nikada ne bismo nazvali ginom – jer je ispod 37,5% – bilo nam je važno da ovo piće zadrži okus i teksturu klasičnog gina. Manje udjela alkohola ne bi trebalo značiti i manje okusa, zapravo note smreke, kineskog cimeta i citrusa još su izraženije u Temperanceu, što rezultira nepogrešivo ginovitim okusom. Hrabre, aromatične kvalitete Temperance gina znače da su, kada se pomiješaju s tonikom ili u koktelu, njegov karakter i dubina nevjerojatno izraženi.

Plasiranje na tržište

2019. godina bila je ključna godina za Portobello, kada su uz ostale ginove s većim postotkom alkohola, pridodali asortimanu i Portobello Temperance gin – gin s malim postotkom alkohola. Pokretanje Temperance gina odgovor je na sve veći broj potrošača koji usvajaju pažljiviji pristup pijenju, gdje ne samo da će smanjiti količinu unešenog alkohola u organizmu, nego će i dalje moći uživati u pićima na bazi gina, kao i do sada, ponegdje čak i s naglašenijim okusima. Ukoliko ste u potrazi za nečim jedinstvenim, zadovoljavajuće kvalitete, a s nižim postotkom alkohola, Portobello Temperance gin je onda nešto što morate imati pri ruci.

Priprema proizvoda

Ista razina izrade uložena je u stvaranje Temperance gina kao i kod ostalih Portobello ginova, a u prvom je planu razvojnog procesa bilo kako će barmeni raditi s proizvodom. Dakle, poput Portobello Road London Drya, Temperance je robusnog okusa i dovoljno svestran da se može koristiti u širokoj paleti posluživanja i koktela.

Predviđamo da se Temperance koristi kao jedini osnovni alkohol u dugim pićima s vrlo malo alkohola, kao i glavni sastojak pića koja koriste više alkoholnih pića, gdje barmeni žele smanjiti ukupni postotak alkohola.

Opis

Kristalno bijele boje, intenzivno aromatičan miris s notama smreke, cimeta i citrusa, odaje nagovještaj trave i divljeg cvijeća. Na nepcu se osjete citrusne, cvjetne, a osobito zimske začinske note, izraženije nego što bi ste na prvu pomislili. S vremenom te note ustupaju mjesto smreki i paprici.

Kako se koristi?

Temperance se može koristiti kao alternativa ginu ili votki u raznim miješanim pićima, a preporučuje se s vrhunskom tonik vodom i dekoracijom ružičastog grejpa.

Dubina i odvažni okusi Temperance gina čine ga izvrsnim pićem za stvaranje koktela nižeg alkoholnog postotka, uključujući Negroni, Martini, Tom Collins…

Gastro preporuka za Temperance gin

1. suhomesnati proizvodi – nasjeckane kobasice ili razne salame poslužene na pladnju s kvalitetnim maslinama i hrskavim kruhom su apsolutni pobjednici u uprarivanju ovog gina s hranom

2. začinjena hrana i osvježavajući biljni začini izvrsno se slažu uz ovaj gin

3. lagana voćna mješavina borovnica, kupina, jagoda i nekoliko brusnica, odlična su kombinacija za ukusni gin&tonic

4. čokolada – ako ste slatkoljubac, ali isto tako volite i gin&tonic, ne brinite se, čokolada je odlično društvo gin&tonicu. Također, fini čokoladni keksići će djelovati gotovo jednako, kao i čista čokolada.

Nagrade

S obzirom da je proizvod plasiran na tržište sredinom 2019. godine, a nije bio dostupan do početka 2020., te zbog situacije u cijelome svijetu, Portobello Temperance gin nije imao priliku sudjelovati na natjecanjima, kao što je to mogao njegov prethodnik Porotbello Road 171 gin.

Iako nije do sada osvojio nikakve nagrade, razni barmeni hvale ovaj gin, upravo zbog njegovog okusa, primjene i slabog postotka alkohola. Osim manje alkohola, ostao je gotovo ne promijenjen u odnosu na Portobello Road gin.

Živjeli!