Portobello Road gin 171 započeo je svoju priču kao piće s potpisom i od tada osvaja razne nagrade i distribuira se širom svijeta.

Baza ovog gina destilirana je od engleske pšenice. Ostalih devet biljaka koje su dio gina, dolaze iz cijeloga svijeta; to uključuje bobice smreke i peruniku iz Toskane, koru limuna iz Španjolske, koru gorke naranče iz Haitija ili Maroka, muškatni oraščić iz Indonezije i korijen kineskog cimeta iz jugoistočne Azije.

Flaširan na 42% alkohola Portobello Road Gin ima dovoljno alkoholne snage da nosi i održava okuse devet biljnih vrsta korištenih u njegovom stvaranju.

Plasiranje na tržište

2011. godine, smješteni iznad brvnare za piće iz 19. stoljeća na londonskom svjetski poznatom putu Portobello Road, četvorica dugogodišnjih prijatelja Ged, Jake, Paul & Tom odlučili su, nakon skupljanja zapanjujuće kolekcije gina i alkoholnih predmeta otvoriti Ginstitute.

Tu je, nakon otkrivanja položaja destilacijske zemlje i devet mjeseci eksperimentiranja, rođen Portobello Road Gin.

Polako, ali sigurno se pojavilo nešto čime se mogu ponositi, stvoreno iz mješavine devet potpuno prirodnih biljnih vrsta iz cijelog svijeta, uključujući bobice smreke i irisa iz Toskane, kore španjolskog limuna, kore gorke naranče s Haitija ili Maroka, muškatnog oraščića iz Indonezije i kinsekog cimeta iz jugoistočne Azije.

Kao nešto što je rođeno iz hira, Portobello Road Gin 171 brzo se nametnuo kao omiljeno piće među znalcima, barmenima i ljubiteljima gina.Priprema proizvoda

Tradicionalno oblikovani London Dry Gin, s osnovnom bazom destiliranom u Engleskoj od engleske pšenice i biljaka iz cijelog svijeta. Tu pripadaju smreka i iris, kora španjolskog limuna, kora gorke naranče, muškatni oraščić i kora kineskog cimeta. Svi su ti biljni sastojci natopljeni neutralnim žitaricama 24 sata, zatim ih destiliraju londonski destilatori 8. generacije Charles Maxwell i pune u boce od 42% alkohola.

Opis

Kristalno bijele boje, osjeti se ljuta bijela paprika i bobice smreke, dobro integrirani začini, limunska trava s primjesom crvenih bobica. Na nepcu Portobello Road Gin ima izdašan okus smreke i postojani, svježi citrusni karakter od upotrebe limuna, gorke naranče i korijandera, koji se zatim razvijaju u slatki papreni završetak, postignut uporabom sladića i muškatnog oraščića

Kako se koristi?

Portobello Road gin 171 najbolje se poslužuje sam ili s tonikom i grejpom. Također je odličan i u raznim koktelima na bazi gina – Negroni, Martini, Gin&Tonic, Tom Collins, Red Snapper…

Gastro preporuka za Portobello Road gin

1. suhomesnati proizvodi – nasjeckane kobasice ili razne salame poslužene na pladnju s kvalitetnim maslinama i hrskavim kruhom su apsolutni pobjednici u uprarivanju ovog gina s hranom

2. začinjena hrana i osvježavajući biljni začini izvrsno se slažu uz ovaj gin

3. lagana voćna mješavina borovnica, kupina, jagoda i nekoliko brusnica, odlična su kombinacija za ukusni gin&tonic

4. čokolada – ako ste slatkoljubac, ali isto tako volite i gin&tonic, ne brinite se, čokolada je odlično društvo gin&tonicu. Također, fini čokoladni keksići će djelovati gotovo jednako, kao i čista čokolada.

Nagrade

GodinaProizvodNatjecanjeNagrada
2013.Portobello Road Gin No.171International Spirits ChallengeGold medal
2015.Portobello Road Gin No.171The Gin Masters (The Spirits Business)Master
2016.Portobello Road Gin No.171International Spirits ChallengeBronze
2016.Portobello Road Gin No.171The Gin Masters (The Spirits Business)Silver

Živjeli!