Bijelo brašno zamijenite bademovim pa umijesite tijesto uz dodatak jaja, sira, praška za pečenje i začina…

Tijesto za pizzu malo ugljikohidrata lako možete napraviti od tek nekoliko sastojaka. Bijelo brašno zamijenite bademovim, bilo domaćim ili kupovnim. Bademovo brašno možete napraviti sami tako da bademe namočite preko noći u vodi pa ih sutradan blanširate i skinete im kožicu. Oguljene bademe ostavite da se dobro osuše, a potom ih miksajte kratko u nekoliko navrata. U suprotnom biste mogli dobiti maslac. Mljevene bademe potom prosijte i čuvajte u hladnjaku.

Sastojci za pizzu:

  • 230 g naribane mozarelle
  • 2 žlice kremastog sira
  • 120 g bademova brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pečenje
  • 1 žličica mediteranskih začina
  • 1 žličica češnjaka u granulama

Nadjev (prema želji):

  • sir (mozzarella, parmezan, feta itd.)
  • meso (kobasica, šunka ili salama)
  • povrće (luk, ljute papričice, paprika, masline…)
  • umak od rajčica
  • začini

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva. Naribajte mozzarellu i pomiješajte je s krem sirom u posudi za mikrovalnu pećnicu i pecite 45 sekundi.
  2. Izvadite smjesu iz mikrovalne pećnice i dodajte jaje, bademovo brašno, prašak za pecivo, začine i češnjak. Miješajte žlicom dok se dobro ne sjedini.
  3. Prebacite tijesto na veliki komad papira za pečenje i prekrijte ga drugim komadom papira za pečenje. Izravnajte tijesto pomoću valjka na otprilike 0,6 cm debljine. Maknite gornji papir i prebacite tijesto na lim za pečenje i pecite 10 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice, složite nadjev prema želji i pecite pizzu još 5-8 minuta.

izvor: punkufer