Pivovara De halve maan u belgijskom Brugesu objavila je kako uskoro počinje graditi jedinstven, tri kilometra dug cjevovod, koji će voditi punionice na periferiji grada sve do pivovare koja je smještena u samom centru. Što vam sve sada pada na pamet?


Prvi „Pivovod“ takve vrste na svijetu će biti izgrađen istom tehnologijom koja se koristi u naftnoj industriji, a cilj je da se smanji intenzitet vožnje kamiona-cisterni u povijesnoj jezgri Brugesa, koja je usput – UNESCO-va svjetska baština.

5

Zahvaljujući uskim uličicama, prekrasnim šarenim krovovima i velebnim kanalima prelijepi Bruges nazivaju i Venecijom sjevera. Pored povijesnog zvonika Belfry, ili Gospine crkve, cilj nekih od više od stotinjak tisuća turista koji godišnje posjete grad, je i tradicionalna pivovara De halve maan koja se nalazi u samom centru povijesne jezgre.

6

Godišnje bi cjevovodom trebalo proteći i do četiri milijuna litara piva. Cjelukopnu investiciju platiti će sama pivovara, a građevinski radovi bi trebali početi tekuće(!) godine.

De halve maan proizvodi i toči pivo dulje od 500 godina, a najpoznatiji brend je svijetlo pivo De brugse zot te tamno Straffe Hendrik. Eto, pivili!

7

– izvor: punkufer.hr