Iz novigradskih vinograda obitelji Šuljić koji se prostiru na više od 5 hektara u četvrtak, 14. svibnja, u Bistro Apetit stigle su perjanice vinarije Boškinac. Iako sagrađena 2000. godine, vinarija Boškinac ima puno dužu tradiciju kroz vinski podrum koji je oduvijek bio okosnica načina života ove obitelji, čemu svjedoči i samo ime vinarije koje je vlasnik Boris Šuljić odabrao prema nadimku svoga djeda.


Iz boškinčevih vinograda nastala su neka od najboljih hrvatskih vina koja su prije tri godine potpuno su opčinila i velikog Anthonyja Bourdainea, koji svoj zanos nimalo nije skrivao u iznimno popularnom gastro-putopisu „No reservations“.

Uz ova vrhunska vina, kreiran je i ekskluzivan meni za koji su snage udružili chef Bistroa Apetit Goran Kočiš i Chef hotela Boškinac Marko Alilović, a koji je zaokružio „pašku“ večer čiji je vrhunac, naravno, bila čuvena paška janjetina.

 Paška večer u Bistrou Apetit uz vina Boškinac (Foto: PR) - 3 (Foto: )

Paška večer u Bistrou Apetit uz vina Boškinac (Foto: PR) – 3 (Foto: )

Večer je otvorio Boškinac Ocu 2012 s carppaciom od paške janjetine, iza čega je uslijedio mousse od rakova – kanaštrele, praćen Boškincem Grande Cuvee 2010. Boškinac Rožolj 2012 sa salatom od pikantne hobotnice bio je uvod u pečenu janjetinu uz koju je savršeno pasao Boškinac Cab/Mer 2011 dok je kao desert poslužen paški tiramisu i Boškinac Prošek.

 Paška večer u Bistrou Apetit uz vina Boškinac (Foto: PR) - 6 (Foto: )

Paška večer u Bistrou Apetit uz vina Boškinac (Foto: PR) – 6 (Foto: )

Svojevrsni credo vinarije Boškinac je Hipokratova izreka „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoj neka bude hrana“ vjerujući kako, uz to što vino hrani i krijepi, ono u umjerenim količinama i – liječi.

 Paška večer u Bistrou Apetit uz vina Boškinac (Foto: PR) - 4 (Foto: )

Paška večer u Bistrou Apetit uz vina Boškinac (Foto: PR) – 4 (Foto: )

Mi smo odavno shvatili veličinu ovoga vinara, i uvijek ćemo mu se rado vraćati, što toplo savjetujemo i vama!

– izvor: punkufer.hr