Mimoza je klasični koktel od samo dva sastojka – pjenušca i narančinog soka. U jesen ovaj koktel možete preobući u novo ruho te pomiješati s neodoljivim okusima tog godišnjeg doba poput opojnih aroma jabuke i cimeta…

Za pripremu jesenske mimoze s dodatkom cidera od jabuke ne treba vam puno sastojka, a ni šejker. Sve se priprema u čašama u kojima se i poslužuje koktel.

Sastojci:

  • 0,75 l pjenušca
  • 250 ml cidera od jabuke
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica cimeta

Priprema:

  • Na malom tanjuriću pomiješajte šećer sa cimetom
  • Umočite vrh čaše za šampanjac u vodu da ovlažite rub čaše
  • Vlažan rub čaše umočite potom u mješavinu šećera i cimeta
  • Napunite četvrtinu čaše sa ciderom od jabuke, a potom ostatak ispunite pjenušcem
  • Poslužite odmah i uživajte

Živjeli!

izvor: punkufer