Ne budi gringo, probaj micheladu: Recept za genijalni meksički koktel koji hladi i žari u istom gutljaju
Što je to slano, ljuto, fino i osvježavajuće u istom gutljaju? Meksički koktel koji razbija predrasude da se pivo mora piti čisto…
Ako niste nikada probali micheladu, ne znate što propuštate. Osvježavajuć i pikantan, meksički koktel od piva i limete fino rashlađuje i opušta.
Tom se napitku može, ali i ne mora dodati koja kap sojinog umaka koji će dati umami notu zbog koje ćete poželjeti još jedan gutljaj… pa još jedan. Za umami i lijepu boju Meksikanci u micheladu znaju dodati i soka od rajčice.
Sastojci za micheladu:
- 360 ml neutralnog piva
- 1 žličica čilija u prahu
- 1/2 – 1 žličica soli
- 60 ml soka od limete
- 2 žličice ljutog umaka (tabasco, sriracha…)
- nekoliko kapi umaka od soje
- kriške limete
- led
Priprema:
1. Na plitkom tanjuru promiješajte sol i čili u prahu. Kriškama limete navlažite rubove čaše pa ih uvaljajte u tanjur da se oblože začinima.
2. Ulijte u čašu sok limete, ljuti i sojin umak pa lagano promiješajte. Čašu napunite ledom, a zatim pivom. Lagano promiješajte, ukrasite limetom i poslužite.
izvor: punkufer