Što je to slano, ljuto, fino i osvježavajuće u istom gutljaju? Meksički koktel koji razbija predrasude da se pivo mora piti čisto…

Ako niste nikada probali micheladu, ne znate što propuštate. Osvježavajuć i pikantan, meksički koktel od piva i limete fino rashlađuje i opušta.

Tom se napitku može, ali i ne mora dodati koja kap sojinog umaka koji će dati umami notu zbog koje ćete poželjeti još jedan gutljaj… pa još jedan. Za umami i lijepu boju Meksikanci u micheladu znaju dodati i soka od rajčice. 

Sastojci za micheladu:

  • 360 ml neutralnog piva
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1/2 – 1 žličica soli
  • 60 ml soka od limete
  • 2 žličice ljutog umaka (tabasco, sriracha…)
  • nekoliko kapi umaka od soje
  • kriške limete
  • led

Priprema:

1. Na plitkom tanjuru promiješajte sol i čili u prahu. Kriškama limete navlažite rubove čaše pa ih uvaljajte u tanjur da se oblože začinima.

2. Ulijte u čašu sok limete, ljuti i sojin umak pa lagano promiješajte. Čašu napunite ledom, a zatim pivom. Lagano promiješajte, ukrasite limetom i poslužite.

izvor: punkufer