Jednostavno tijesto najčešće se nadijeva mljevenim mesom poput junetine ili janjetine te kombinacijom sira i mirisne mješavine začina…

Libanonske pogače, poznate kao manakish mogu se pronaći u tamošnjim pekarnicama, ali najslasnije su naravno domaće, vruće, netom pečene. Jednostavno tijesto se najčešće nadijeva mljevenim mesom, poput janjetine i miriše na za’atar, bliskoistočnu mješavinu začina od sezama, sumaka, timijana, origana.

Tijekom pečenja za’atar ispušta prefinu aromu mirisnih ulja koja se sjajno nadopunjuju s mesom ili povrćem. Manakish dolazi i u vegetarijanskim inačicama sa špinatom i sirom kao što je primjerice halloumi, ali poslužit će i neka druga, dostupnija zamjena. Volite li ljuto, slobodno dodajte i chilli pahuljice, a nakon pečenja manakish možete poprskati limunom kako bi dobio osvježavajuću notu.

Sastojci za manakish s mesom:

  • 250 g mljevene junetine
  • 4 srednje rajčice
  • 2 glavice luka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice za’atara

Za tijesto:

  • 3 i 1/4 šalice brašna
  • 1/2 šalice mlake vode
  • 1/2 šalice mlakog mlijeka
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice šećera
  • 3 žlice maslinovog ulja

Dodatno:

  • limun za posluživanje
  • ljuta papričica prema želji

izvor: punkufer