Najbolji spoj pizze i pogače: Recept za neodoljivi manakish s mljevenim mesom
Jednostavno tijesto najčešće se nadijeva mljevenim mesom poput junetine ili janjetine te kombinacijom sira i mirisne mješavine začina…
Libanonske pogače, poznate kao manakish mogu se pronaći u tamošnjim pekarnicama, ali najslasnije su naravno domaće, vruće, netom pečene. Jednostavno tijesto se najčešće nadijeva mljevenim mesom, poput janjetine i miriše na za’atar, bliskoistočnu mješavinu začina od sezama, sumaka, timijana, origana.
Tijekom pečenja za’atar ispušta prefinu aromu mirisnih ulja koja se sjajno nadopunjuju s mesom ili povrćem. Manakish dolazi i u vegetarijanskim inačicama sa špinatom i sirom kao što je primjerice halloumi, ali poslužit će i neka druga, dostupnija zamjena. Volite li ljuto, slobodno dodajte i chilli pahuljice, a nakon pečenja manakish možete poprskati limunom kako bi dobio osvježavajuću notu.
Sastojci za manakish s mesom:
- 250 g mljevene junetine
- 4 srednje rajčice
- 2 glavice luka
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice za’atara
Za tijesto:
- 3 i 1/4 šalice brašna
- 1/2 šalice mlake vode
- 1/2 šalice mlakog mlijeka
- 2 žličice suhog kvasca
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice šećera
- 3 žlice maslinovog ulja
Dodatno:
- limun za posluživanje
- ljuta papričica prema želji
izvor: punkufer