Iako je daleko najpoznatiji onaj u Muenchenu, on nipošto nije i jedini. Donosimo vam popis gdje još diljem svijeta možete uživati u Oktoberfestu! Naime, nismo se mi jedini iseljavali kroz povijest, a kako je pivo dobra stara njemačka tradicija, ima ih od Australije do Brazila!


Kitchener Waterloo, Ontario, Kanada
Očekujte autentičan okus pive u gradu koji je sve do 1916. nosio ime – Berlin. Plesni podiji i hektolitri piva ono su što vas čeka na ovom festivalu. Također, postoji i puno drugih događaja poput natjecanja u streličarstvu, modne revije – ipak su to Kanađani…

Cincinnati & Columbus, Ohio
Mještani obučeni u lederhozne, žedni posjetitelji i utrka kostimiranih psećih štenaca. Svake godine ovaj festival privuče pola milijuna ljudi, pivo teče u potocima, a sa svakog štanda čekaju vas raznorazne kobasice.

 Najbolji pivski festivali diljem svijeta! (Foto: Thinkstock) (Foto: )

Najbolji pivski festivali diljem svijeta! (Foto: Thinkstock) (Foto: )

Leavenworth, Washington
Naselje izgrađeno u bavarskom stilu prva tri tjedna desetog mjeseca primi više od milijun posjetitelja. Nemojte propustiti atraktivnu svečanost otvaranja, a uživajte i u moru bavarskih specijaliteta.

Colonia Tovar, Venezuela
Nazvan još i „Njemački Karibi“, ovaj sjevernovenezuelanski grad iznenađuje svojom jedinstvenom bavarskom arhitekturom. Razlog je tomu što su ga osnovali upravo imigranti iz Njemačke, koji su srećom sa sobom donijeli i festival piva!

Blumenau, Brazil

Zašto ne na jug Brazila na Oktoberfest? I ovaj grad su osnovali njemački doseljenici, a ovo je najveći Oktoberfest u Južnoj Americi. Nepregledan broj šatora i mnogobrojne vrste piva podsjećaju na onaj minhenski Oktoberfest, ali ipak – u malome…

 Najbolji pivski festivali diljem svijeta! (Foto: Thinkstock) (Foto: )

Najbolji pivski festivali diljem svijeta! (Foto: Thinkstock) (Foto: )

Bangalore, Indija
Najveća indijska pivovara svake godine organizira ogroman koncert u srcu ovog indijskog grada. Iako ljudi tamo prvenstveno dolaze zbog raznih izvođača, ni hektolitri pive koji teku – nikako nisu za baciti.

Dubai, UAE
S obzirom da Dubai ima valjda sve što možete zamisliti, nije nikakvo čudo da u njemu postoji i Oktoberfest. Održava se u velikom sportskom kompleksu, ali i u resortima s pet zvjezdica.

Brisbane, Australija
I Land Down Under ima svoju inačicu Oktoberfesta. Jodlanje, kožne hlače, dindrlice, bavarske zabave i ostale stvari vezane za njemačku tradiciju jednom godišnje održavaju se u ovom gradu na istoku Australije.

– izvor: punkufer.hr