Francuski brand sirupa Monin proširio je svoj asortiman Le Fruit de Monin lansiranjem okusa Jabuticaba, napravljen od egzotičnog super voća.

Jabuticaba je tropsko super voće koje raste na stablu jabuticabeira u brazilskim prašumama. Stablo jabuticabeira poznato je i kao brazilsko grožđe. To je prvo voće u Le Fruit de Monin liniji koje ne raste na stabljici.

Novi izraz Jabuticaba u liniji Fruit de Monin izrađen je od 50% voća i ima okuse crnog ribizla, trešnje i grožđa, a posjeduje “složenost” koja uključuje drvene note stvorene rastom bobica na stablu.

Lee Hyde, glavni stručnjak za pića u Moninu, izjavio je: “Egzotični okusi će biti vrlo popularni ovog ljeta. Posebno su brazilske arome najbrže rastući globalni okusi s godišnjim rastom od 5,6% u SAD-u [prema globalnoj studiji Brand Balancing Act 2022. Nielsen IQ-a] i očekujemo da će se ovaj trend pojaviti i u Velikoj Britaniji.

“Potrošači također traže nove okuse; gotovo polovica (40%) traži inovacije i želi biti u tijeku s novitetima, a to se odnosi i na njihova pića.”

Prema konceptualnom istraživanju Monina iz 2022. godine, egzotično voće je drugi najpopularniji izbor za klasične koktele.

Stoga je brand stvorio niz koktel recepata koje potrošači mogu razmotriti prilikom korištenja njihovog Jabuticaba mixera. To uključuje Jabuticaba White Iced Tea, napravljen s 15 ml Le Fruit de Monin Jabuticaba, 30 ml koncentrata bijelog čaja i 180 ml mineralne vode.

Također se može dodati u koktele poput Mojita ili Caïpirinhe.

Hyde je dodao: “Novi Le Fruit de Monin Jabuticaba jedina je voćna mješavina od Jabuticabe dostupna na tržištu, nudeći lokalima mogućnost stvaranja jedinstvenih kreacija pića koje zaista nadmašuju njihov meni.

“Barmeni i baristi imaju priliku inspirirati se pričom o bobici Jabuticaba za svoje jedinstvene kreacije i s nestrpljenjem očekujemo kako će se ovaj uzbudljivi novi okus koristiti u barovima, restoranima i kafićima diljem zemlje.”

Le Fruit de Monin Jabuticaba sada je dostupan u bocama od 1 litre.

izvor: The Spirit Business