Marseille Sour je bogat, elegantan riff na klasičanWhiskey Sour. Ako želite unaprijediti svoje whiskey sour iskustvo, ovaj koktel je izuzetno jednostavan za napraviti i magnet za okupiti društvo. Koristeći Grand Marnier i marmeladu od narače umjesto simple sirupa, ovaj se koktel pokazao puno složenijim. Bogate note naranče i cognaca iz likera iz Francuske u kombinaciji s gorkom marmeladom stvaraju slojeve i dubinu u ovom napitku. Bilo da uživate u ovom koktelu za vrijeme ručka, happy hour ili kao digestiv, najvažniji element je uživanje s prijateljima.

Sastojci:

  • 4.5 cl bourbona
  • 1.5 cl Grand Marnier
  • 3 cl soka od limuna
  • 1 žlica marmelade od naranče
  • kora naranče
  • u shaker stavite sve sastojke (osim kore naranče) sa ledom, protresite 15-20 sekundi dok se dovoljno ne ohladi i razrijedi, procijedite u coupe čašu i stavite ulje naranče na vrh (možete poslužiti i on the rocks ako preferirate)

Živjeli!