Luftbremzer Destilerija je artisan destilerija smještena u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni, u pitoresknom i mirnom kvartu Gračani. Proizvodni pogon specijaliziran je isključivo za proizvodnju gin-a i prvi je takve vrste u Hrvatskoj. Gin se destilira u malim šaržama, pri čemu se koristi vrhunska oprema kako bi se osigurali najviša kvaliteta i standard proizvoda.


S važnosti terroira i kvalitetom sirovina na umu, bilje koje se koristi za aromatizaciju gina snabdijeva se u suradnji s lokalnim OPG-ovima i beračima samoniklog bilja. Šaroliki tim koji stoji iza Destilerije sastoji se prvenstveno od entuzijasta i zaljubljenika u gin, a zatim i profesionalaca u svom poslu odnosno poduzetnika, geologa, inženjera biotehnologije te marketinškog stručnjaka.

Destiliran u london dry stilu, Luftbremzer Gin izraženog je tijela borovice, ali s modernim ‘twistom’, kojem paletu okusa proširuju cvjetne note bazge i kamilice te mediteranski herbalno-citrusni akcenti lovora, rute, kore limuna i gorke naranče. Gin završava punim aftertaste-om sa zemljastim i korjenastim notama korijena anđelike i irisa. Iako robustan, okus Luftbremzer Gina pažljivo je balansiran i karakterističan za podneblje u kojem je nastao.

Zbog svoje kompleksnosti i izraženog tijela, Gin je versatilan i podatan za pripremanje u raznim koktelima osmišljenim od strane miksologa i barmena, dok ga njegov balans i zaobljenost ujedno čine ugodnim pićem koje se može piti i samo ili u klasičnom Gin&Tonic-u.

Luftbremzer Gin 2019. godine osvojio je brončanu medalju na San Francisco World Spirits Competition-u.

Riječ Luftbremzer stari je germanizam kojim se u Zagrebu i okolici naziva jednog zgubidana i zabušanta, ali i hedonista, bon-vivanta koji savršeno opisuje otvorenost, iskrenost i neopterećenost kojom se u Luftbremzer Destileriji pristupa radu i kreiranju.

www.luftbremzer.com

facebook.com/luftbremzergin

instagram.com/luftbremzer.gin

twitter.com/luftbremzergin