La Fleur de Cognac
Cognac koktel s trpkim hibiskusom, toplinom đumbira, kontrastom maraschina, voćem, orašidima i roza paprom!
Sastojci:
- 6 cl VSOP cognaca
- 1.5 cl likera od đumbira
- 1 cl maraschina
- 0.75 cl likera od naranče/cognaca
- 1.5 cl svježeg soka od limete
- 1.5 cl svježeg soka od ananasa
- 1.5 cl sirupa od hibiskusa
- 2 uštrcaja bitera od orašida (okusi indijskog oraščića, badema, oraha, suhe šljive, grožđica, čokolade i kave)
- 5 zrna papra (drobljeni)
- pjena: bjelanjak ili aquafaba
- za ukras: cvijet hibiskusa, grančica mente, kriška limete, sušene latice hibiskusa
Upute za pripremu:
- sve sastojke (osim ukrasa
) stavite u shaker sa ledom i protresite min 25 sek., izvadite led pa opet protresite min 30 sek., double strain u rashlađeni coupe
- ukrasite i poslužite
Živjeli