Svi oni koji su se u petak poslijepodne zatekli na Cvjetnom trgu u središtu Zagreba, imali su priliku kušati vrhunski pitki tamni Pan lager u toploj varijanti. Recept za ovu okusnu senzaciju osmislio je stručnjak za alkoholna pića Vedran Gulin, a toplom je pivu dodao cimet, zvjezdasti anis, klinčiće i med.


Dobro poznati i omiljeni okus Tamnog Pana u petak 20. veljače dobio je privremeno novo ruho. Zablistao je u toploj varijanti, oplemenjen biranim začinima i ugrijao hladnu zagrebačku zimsku večer.

Uz kuhano pivo, Zagrepčani su degustirali i male slane i slatke zalogaje koje je ekskluzivno za ovu priliku kreirao poznati hrvatski kuhar i član žirija Masterchefa, Andrej Barbieri. Riječ je o nizu recepata za mala jela na bazi tijesta koja se odlično sljubljuju s aromom toplog Tamnog Pana.

 Kuhano pivo na Cvjetnom (Foto: Julio Frangen i PR) - 3 (Foto: )

Kuhano pivo na Cvjetnom (Foto: Julio Frangen i PR) – 3 (Foto: )

Čašice od tijesta s kruškom, gorgonzolom i orasima, trokutići od vučenog tijesta s mljevenim mesom, jastučići s raguom od pileće jetrice i čvaraka – samo su neke od delicija koje su se u petak nudile na Cvjetnom trgu.

Osim brojnih građana Zagreba te njihovih gostiju, degustiranju kuhanog Tamnog Pana nisu odoljeli ni u javnosti poznati pivoljupci poput poznatog chefa Tomislava Gretića i nekadašnjeg voditelja Stojedinice, Matka Antonovića.

 Kuhano pivo na Cvjetnom (Foto: Julio Frangen i PR) - 2 (Foto: )

Kuhano pivo na Cvjetnom (Foto: Julio Frangen i PR) – 2 (Foto: )

Kako redakcija punkufera dobro poznaje Vedrana Gulina, autora kuhanog Tamnog Pana, tako smo uspjeli probati isti i prije kuhanja, i riječ je o dva totalno zanimljiva i ugodno zagrijavajuća napitka. U mnogome podsjeća na kuhano vino, ali i na fantastičan Christmas Ale koji smo kušali na konvenciji homebrewera u siječnju u Slavonskom Brodu. Slatko, pikantno, sa gorkim završetkom – idealno za zimsko poslijepodne. Probajte i vi, pivili!

 Kuhano pivo na Cvjetnom (Foto: Julio Frangen i PR) - 5 (Foto: )

Kuhano pivo na Cvjetnom (Foto: Julio Frangen i PR) – 5 (Foto: )

– izvor: punkufer.hr