Kokos-martini: Recept za neodoljivo kremast zimski koktel
Vrhnje od kokosa tajna je kremastog martinija, a u igri savršenih aroma sudjeluju i vanilija, kao i rum…
Votka-martini je postao popularan sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nakon što su u kinima počeli igrati filmovi o Jamesu Bondu, a nije dugo trebalo da koktel poslužen u karakterističnim čašama dobije kultni status.
S vremenom su se nastali brojni recepti, poput prljavog martinija od džina, vermuta i soka od maslina.
U karanteni je nastao i karantini – recept za koktel kakvim ga vi zamislite. Volite li kokos, mogao bi vam se svidjeti i martini od samo četiri sastojka.
Sastojci za martini od kokosa:
30 ml votke
1/4 žličice ekstrakta vanilije
1/3 šalice vrhnja od kokosa
30 ml Malibua
Priprema:
1. Ohladite sve sastojke
2. Pomiješajte sve sastojke u shakeru i dobro protresite. Ulijte u čaše.
Savjet: Prema želji ukrasite mahunom vanilije.
izvor: punkufer