Juta Bloody Mary
Bloody Mary je ikona u svijetu koktela. Kreirana 1920-ih, malo pića može nadmašiti ukusno začinjen okus Bloody Mary. Koktel od rajčice sa vodkom je jedan od omiljenih brunch koktela, a služi i kao savršen lijek za mamurluk!
Brz za pripremu, Bloody Mary je jednostavno piće: čašica vodke sa ledom prelivena sokom od rajčice, limunovim sokom, Worcestershire i ljutim umacima te nekoliko uobičajenih kuhinjskih začina. Lako se može i prilagoditi, ali dvije tajne sastojka su led i limunov sok. Sok od rajčice je gust i najbolji kada se malo razrijedi, stoga napunite čašu sve do ruba kockicama leda i dobro je promiješajte, dok će limunov sok spojti vodku i začinjeni sok od rajčice.
U naš recept smo stavili i nezaobilazne umake ekipe Jute spize (Divljak, jačina 4/5) koji je mix svih ljutih paprika koje uzgajaju, češnjaka, divljeg luka te drugih začina, bez pretjerano naglašene arome i idealan je za dodavanje ljutine bez puno drugih okusa (sve možete naručiti putem njihovog webshopa).
——————————————
Sastojci:
- 6 cl Keglevich vodke
- 12 cl dm bio soka od rajčice
- 3 cl soka od limuna
- 2 uštrcaja Worcester saucea
- par uštrcaja Juta Spiza ‘Divljaka’
- prstohvat Harissa soli od celera
- sol, papar, chilli
- led
Upute za pripremu:
- u čašu sa ledom stavite vodku, sok od rajčice, sok od limuna i Worcester sauce
- dodajte ljuti umak, sol od celera i papar
- dobro promješajte u začinite prema želji
- napravite rub od soli, pospite chillijem, ukrasite po želji i poslužite
Živjeli
