Na Strossmayerovu trgu u Zagrebu od 16. do 27. rujna održava se novi Yes Feel Good Festival, koji donosi pregršt uzbudljivih jesenskih okusa te mnoštvo dobre zabave uz poštivanje svih sigurnosnih mjera…

U ponudi se posebno ističu kreativna pića za ljubitelje alkoholnih, ali i bezalkoholnih kombinacija koje nikoga neće ostaviti ravnodušnima. Evo što svakako treba probati…

PUMPKIN MOJITO, Mangosta
Kakva bi to jesen bila bez uzbudljivih okusa bundeve? Mangosta je taj popularni jesenski plod na najbolji mogući način uvrstio u legendarni kubanski koktel mojito. Pumpkin mojito spaja rum Pascas sa sirupom od bundeve, cijeđenu limetu i soda vodu u uzbudljivu kombinaciju koja se poslužuje s neizbježnim kockicama leda.

Cijena: 42 kune


BULLEIT & PEACH COLLINS, Nekić Trucks
Koktel-virtuoz Marin Nekić nazdravlja jeseni s Bulleit & Peach Collinsom. Točnije, osvježavajućim koktelom od bourbona Bulleit,sirupom od bijele breskve (Peach Collins) s komadićima tog slasnog voća, bitterom od limuna i mineralnom vodom.

Cijena: 38 kuna


HEMP BASIL RUM TEA, Urban Farm Solutions
Simpatična ekipa Urban Farm Solutionsa na festival donosi nešto posve novo – hladni čaj od industrijske konoplje koju samostalno uzgajaju u vertikalnom vrtu na zagrebačkoj Trešnjevci. Tamni čaj se miješa s mentom, bosiljkom i nekoliko kapi sirupa od bazge, a oni koji žele „pojačati“ doživljaj, mogu naručiti i verziju s dodatkom ruma.

Cijena bez ruma. 20 kuna
Cijena s rumom: 30 kuna


ŠTRUKANI PELIN, Market
Već prvoga dana festivala mnoge je oduševilo jednostavno, ali vrlo pamtljivo piće – štrukani pelin na kućici Market. Ovdje se Antique pelinkovac uz klasični limun miješa i sa svježe iscijeđenom narančom koja produbljuje okus tog biljnog likera te mu daje zapanjujuću aromu.

Cijena: 22 kune


LIMUNADA OD PASSION FRUITA, Le kolač
Želite li se zadržati na bezalkoholnim pićima, svakako probajte limunadu s passion fruitom. Na kućici Le kolača radi se klasična limunada sa šećernim sirupom, koja se obogaćuje pirom od egzotične marakuje, komadića limuna i listićima mente.
Živjeli!

Cijena: 20 kuna

izvor: punkufer