Hendrick’s je po prvi put ušao u novu kategoriju pića lansirajući “moderni” absinthe, koji sadrži specifične okuse ruže i krastavca


Hendrick’s Absinthe rezultat je laboratorijskih eksperimenata glavnog distillera Lesley Gracie u novoj Gin Palace u Girvan, Škotska. Prema Gracie, gin i absinthe slična su pića sa “različitom paletom sastojaka kojima se treba poigrati”.

Proizvod je napravljen od zvjezdanog anisa i pelina – tradicionalnog absinthe bilja – kao i smreke, jagode i naranče. Gracie također koristi Hendrick’s okuse ruže i krastavca, za koje je rekla da “stvarno podižu” piće i “oživljava ga”.

Lesley Gracie

Za mene je zvjezdasti anis oduvijek imao zvjezdanu kvalitetu. Godinama se igram s njegovim čarobnim okusima i osjećam da sada postoji dovoljno znatiželje i želje za istraživanjem novih dimenzija unutar pića kako bismo naš eksperiment s absinthom prenijeli u svijet.

Piće je flaširano na 48% ABV – niže jačine u usporedbi s drugim tradicionalnim absinthom kako bi bio pristupačniji i pokazao svoju nijansu botaničkih okusa. Tekućina je bistra i proizvodi se samo od prirodnih sastojaka.

Uz to što se može piti “neat”, Hendrick’s Absinthe piće je koje se može koristiti u nizu klasičnih i novih koktela poput Corpse Revivera, Death in the afternoon i Sazerac. Hendrick’s tim također promovira njegovu upotrebu u dugim miješanim pićima, s tonikom ili ginger ale.

Živjeli!